Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει πρόθεση εκλογικού αιφνιδιασμού – Υπάρχει διάθεση συνεννόησης

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει πρόθεση εκλογικού αιφνιδιασμού – Υπάρχει διάθεση συνεννόησης

«Δεν νομίζω ότι θέλει κανένας έναν εκλογικό αιφνιδιασμό» το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αποχωρώντας από το γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στους πολιτικούς αρχηγούς, με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

«Δεν κατάλαβα ο πρωθυπουργός να έχει πρόθεση εκλογικού αιφνιδιασμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο των εκλογών, και πρόσθεσε ότι «Όλοι συμφωνήσαμε ότι η κοινωνία πρέπει να πάει διακοπές, με την ασφάλεια ότι είμαστε στην Ευρωζώνη. Οι πολιτικοί θα μείνουμε πίσω να δουλέψουμε όλα αυτά που πρέπει να δουλέψουμε για να μπορέσει από το Σεπτέμβρη να υπάρξει μια νέα πορεία για τη χώρα».

«Υπάρχει διάθεση συνεννόησης, συζητήσαμε, έλυσε ο ένας τις απορίες του άλλου. Είμαστε σε μία κομβική στιγμή. Υπήρχε ένα κλίμα ότι ο καθένας μπορεί να κρατάει τις αντιρρήσεις του, αλλά είμαστε ακόμα δεσμευμένοι στη συμφωνία μέχρι η χώρα να εξασφαλίσει το σταθερό βηματισμό της στην Ε.Ε.», είπε ακόμη ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, εκτίμησε ακόμη ότι «με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα η συμφωνία στις 18 – 19 Αυγούστου είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος».

«Σήμερα τα ψέματα δίνουν τη θέση τους σε δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας πως «ο δρόμος είναι ένας και είναι ο δρόμος της συνεννόησης».

Ακόμη, η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι το μήνυμα είναι πως η κρίση θα την ξεπεράσουμε «με περισσότερη δημοκρατία».

Από την πλευρά τους, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις. Σε καμία δήλωση δεν προέβη και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.Σχόλια