Θεοδωράκης: Εσύ τορπίλισες το καλοκαίρι τη συνεργασία – Τσίπρας: Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο

Θεοδωράκης: Εσύ τορπίλισες το καλοκαίρι τη συνεργασία – Τσίπρας: Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Προσερχόμαστε στη σύσκεψη με επιφυλακτικότητα, ήταν το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος του τηλεφώνησε για να τον καλέσει στο Συμβούλιο.

Διαβάστε αναλυτικά τον διάλογο των δύο αρχηγών, πριν βρεθούν στο τραπέζι του Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι του Σαββάτου:

Θεοδωράκης: Εσύ τορπίλισες το καλοκαίρι τη συνεργασία.

Τσίπρας: Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Μου είχαν φύγει 40 βουλευτές.

Θεοδωράκης: ‘Όταν ήσουν στην αντιπολίτευση, δεν συναινούσες σε τίποτα.

Τσίπρας: Όλοι – όταν είμαστε στην αντιπολίτευση – κάνουμε τις υπερβολές μας. Έτσι θα συνεχίσουμε;

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα ήταν υπέρ της συνεννόησης, και ας ήξερε ότι θα του στοιχίσει. Τώρα πια όμως δεν σου έχουμε εμπιστοσύνη. Από τις προγραμματικές δηλώσεις μέχρι και σήμερα το Ποτάμι κάνει συνεχώς προτάσεις, τις οποίες πετάτε στο καλάθι των αχρήστων. Για ποιά συναίνεση μιλάς;

Ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκαν και στο μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού, το οποίο θα είναι ένα από τα βασικά θέματα στην αυριανή σύσκεψη.

Τσίπρας: Εσύ δεν είσαι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ να κουβαλάς τα βαρίδια του ασφαλιστικού.

Θεοδωράκης: Έχουμε δική μας πρόταση. Δεν έχει σχέση με τη δική σου ούτε με των άλλων. Εσύ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ διαδήλωνες κατά του νόμου Γιαννίτση.Σχόλια