Θεοδωράκης: Οι δημαγωγοί & οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία, χρειάζονται κανάλια

Θεοδωράκης: Οι δημαγωγοί & οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία, χρειάζονται κανάλια

«Οι δημαγωγοί και οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία, χρειάζονται κανάλια – χρήματα – διαπλοκή με συμφέροντα» ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Η διαπλοκή σάς βοήθησε για να φτάσετε στην εξουσία … Κύριο μέλημά σας ήταν να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενους τους άλλους και για δύο χρόνια να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενο το Ποτάμι. Ρίξατε τόνους λάσπης στο Ποτάμι και το κάνατε με τη βοήθεια αυτών που καταγγέλλατε … Πόσα «μαύρα» λεφτά δώσατε σε δήθεν αγανακτισμένους μπλόγκερ και κομματικούς δημοσιογράφους για να πετάνε λάσπη στο Ποτάμι;».

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε, μάλιστα, προσωπικά τον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Κύριε Τσίπρα προσπαθείτε να βρωμίσετε το Ποτάμι, γιατί ο λαϊκιστής και ο δημαγωγός το καινούργιο φοβάται – δεν φοβάται το παλιό». Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο φόβος του πρωθυπουργού ήταν μήπως μπουν στην πολιτική δυνάμεις ανεξάρτητες από τα συμφέροντα. «Γι’ αυτό η λάσπη και τα τρολ είχαν στόχο το Ποτάμι», συνέχισε.

Μιλώντας για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Θεοδωράκης ρώτησε γιατί οι άδειες έπρεπε να ήταν τέσσερις, και επεσήμανε πως το Ποτάμι πρότεινε σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πάρουν τα ίδια λεφτά από περισσότερα κανάλια, όμως «προτίμησαν το σόου και την ανεργία για 2.000 ανθρώπους».

Στο ίδιο θέμα, και σχολιάζοντας την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό, ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται όταν λέει ότι «έκοψε» τον κ. Καλογρίτσα. «Ο ίδιος έφυγε όταν κατάλαβε ότι οι κινήσεις του ήταν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Τέλος, καταθέτοντας προτάσεις του κόμματός του κατά τη διαφθοράς, σημείωσε πως το Ποτάμι ζητεί μία Αρχή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενιαία εθνική Αρχή δημόσιων προμηθειών, Αρχή εποπτείας εσόδων και δαπανών ΜΚΟ.Σχόλια