Θεοδωράκης: Η Ελλάδα κινδυνεύει να αποχαιρετήσει τη Σένγκεν

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα κινδυνεύει να αποχαιρετήσει τη Σένγκεν

«Θεωρούμε ότι είναι πρωτεύον εθνικό ζήτημα η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού γι’ αυτό ακριβώς γίναμε το πρώτο κόμμα, που έθεσε δέκα συγκεκριμένες προτάσεις, για το μείζον αυτό θέμα», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συζήτηση που διοργάνωσε ο Τομέας Άμυνας του Ποταμιού, το βράδυ της Δευτέρας, με Θέμα: «Οι Σύγχρονες και Αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας μας».

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «η Ελλάδα κινδυνεύει, αυτό το χειμώνα να αποχαιρετήσει τη Σένγκεν, όπως το καλοκαίρι κινδύνευσε την ευρωζώνη, κάτι που θα είναι εξίσου επώδυνο για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Γιατί δεν είναι αυτό το απερίσκεπτο που άκουσα από έναν συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει σ’ ένα τηλεοπτικό κανάλι »τι έγινε αν αντικαταστήσουμε τις ταυτότητες με τα διαβατήρια». Η Σέγκεν είναι κάτι παραπάνω από την ελευθερία κίνησης των προσώπων, είναι ελευθερία κίνησης που αφορά τα εμπορεύματα. Και τέλος πάντων θέσουμε την Ελλάδα σε κίνδυνο σε σχέση με τη Σέγκεν, η οικονομία θα δεχτεί ένα τελευταίο πλήγμα».

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπενθύμισε τις προτάσεις του Ποταμιού για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου και του είπε ότι πρόκειται για το πρώτο θέμα στην ατζέντα των εθνικών θεμάτων. Και συνέχισε: «Του είπα συνοπτικά ότι στο μέλλον πρέπει να αποφύγουμε δύο εικόνες: Την εικόνα με τα παιδιά, τους ανθρώπους που πνίγονται στο Αιγαίο και τη δεύτερη εικόνα η οποία μας πλησιάζει με εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εγκλωβισμένους στη χώρα μας.

«Και την κάνω τη διευκρίνιση, μιλώ για μετανάστες. Γιατί οι πρόσφυγες θέλουν να αναζητήσουν και πρέπει να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη και μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, αλλά η χώρα μας δεν έχει τη δυνατότητα να θρέψει και να δώσει δουλειά για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες απ’ όλες τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής».Σχόλια