Θεοδωράκης: Οι πρόσφυγες στέλνονται σε ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ – Τι είπε για τους διαγωνισμούς για τα hotspots

Θεοδωράκης: Οι πρόσφυγες στέλνονται σε ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ – Τι είπε για τους διαγωνισμούς για τα hotspots

Αποκαλύψεις που προκαλούν αίσθηση έκανε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το προσφυγικό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν πολλά που ακούγονται για οικονομικά παιχνίδια στην πλάτη του προσφυγικού» και διευκρίνισε: «Πρόσφυγες που στέλνονται κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία κολλητών. Κολλητών της διακυβέρνησης εννοώ. Υπάρχουν καταγγελίες στην Αργολίδα και αλλού για ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ».

«Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τολμούν και ρωτούν τον κ. Καμμένο, γιατί επιλέχθηκαν για τη σίτιση των προσφύγων στα νησιά, εταιρείες από την Αθήνα και όχι από τα νησιά; Είναι και δικό μας ερώτημα», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα έκανε λόγο και για «μεγαλύτερα ερωτήματα και παιχνίδια» θέτοντας το ζήτημα των διαγωνισμών για την κατασκευή hotspot αλλά και μίας συγκεκριμένης περίπτωσης διαβλητής διαδικασίας: «Αφού για μήνες ολόκληρους η κυβέρνηση δεν προχωρούσε τις διαδικασίες για τα hotspot των νησιών, τελικά υπό την πραγματική απειλή της αποπομπής από την Σένγκεν έκανε διαγωνισμούς μίας ημέρας. Διαγωνισμούς στο πόδι κάθε άλλο από αδιάβλητους», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και αποκάλυψε:

«Για το hotspot της Χίου μια εταιρεία από την Αργυρούπολη πήρε 854. 000 Ευρώ. Τι έφτιαξε με αυτά τα 854 χιλ. Ευρώ;

Τα 30 στρέμματα τα έδωσε ο δήμος. Τα container του hotspot είναι δωρεά των Ελληνικών Πετρελαίων. Τις υπόλοιπες εργασίες τις έκαναν φαντάροι. Στρατιώτες σκούπιζαν το χώρο. Στρατιώτες κουβαλούσαν κρεβάτια. Κρεβάτια είναι παρμένα από τις μονάδες τους. Τα θυμάστε όσοι υπηρετήσατε. Στρατιώτες παντού και λίγοι εργάτες, προφανώς της εταιρείας. Ένας εργολάβος χωρίς σύμβαση εργασίας και δουλειές χωρίς τιμολόγια».

«Γιατί σπαταλήθηκε 1 εκατ. ευρώ για κάτι που έγινε από τον στρατό και με δωρεά εταιριών; Γιατί δόθηκαν 850.000 ευρώ σε εργολάβο χωρίς σύμβαση εργασίας και έγιναν εργασίες χωρίς τιμολόγια; Σας περισσεύουν τα λεφτά και τα σπαταλάτε;», τόνισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρότασή του για την ανάγκη ορισμού ενός υπερυπουργού – συντονιστή για το προσφυγικό, επιλεγμένου μεταξύ προσώπων ευρείας αποδοχής, αλλά και για ένα σχέδιο συναίνεσης, κατηγορώντας το υπάρχον Συντονιστικό για δημιουργία εικονικής πραγματικότητας που πάντως κατέρρευσε, όπως σημείωσε.

Τέλος κάλεσε τη συγκυβέρνηση να αφήσει τα «επικοινωνιακά κολπάκια» και «να κυβερνήσει».Σχόλια