Θεοδωράκης: Κάποιοι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ & των ΑΝΕΛ θα πρέπει να νιώθουν μεγάλη ντροπή

Θεοδωράκης: Κάποιοι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ & των ΑΝΕΛ θα πρέπει να νιώθουν μεγάλη ντροπή

Ότι η Ελλάδα είναι όμηρος των κλισέ, υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα, κάνοντας λόγο για «κλισέ του αριστερού λαϊκισμού απέναντι στα κλισέ του δεξιού λαϊκισμού».

«Και με αυτά τα κλισέ θέλατε να κάνετε πολιτική. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», καλό και με ομοιοκαταληξία. Εσείς πήγατε στις εκλογές με αυτό το σύνθημα το οποίο στην μετάφραση του σήμαινε «μην πληρώνεις τίποτα – δε θα χάσεις τίποτα»», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε: «Και εμείς πήγαμε στις εκλογές λέγοντας «κανείς δε χάνει το σπίτι του αν είναι άνεργος ή δεν έχει άλλη περιουσία». Δεν είχε καν ομοιοκαταληξία. Ποιος κέρδισε στις εκλογές το ξέρετε. Τα ψέματα και τα κλισέ».

Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης καταλόγισε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι πήγε απροετοίμαστος στην Τουρκία, και έκανε λόγο για ερασιτεχνισμούς που μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικοί.

«Αλλά να γυρίσουμε πίσω στα κλισέ. Κανένας φόρος στους αγρότες. Επαναφορά του κατώτερου μισθού. Όλοι γυρίζουν στο Δημόσιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Και δώρο η ΔΕΗ, τα διόδια και οι συγκοινωνίες» τόνισε εν συνεχεία και υπογράμμισε ότι «κάποιοι από εσάς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα πρέπει να νιώθουν μεγάλη ντροπή».

«Δε λέω για όλους γιατί την ευθύνη πάντα την έχουν αυτοί που χαράζουν την γραμμή. Αυτοί που δίνουν τις διαβεβαιώσεις. Αυτοί που ηγούνται. Και αυτοί σήμερα θα πρέπει να ντρέπονται», εξήγησε στη συνέχεια.

Όπως τόνισε, υπήρξε από την κυβέρνηση εξαπάτηση του ελληνικού λαού, κάνοντας δύο υποθέσεις. «Ή έλεγαν συνειδητά ψέματα οπότε είναι πολιτικοί απατεώνες και όλοι νομίζω είμαστε σύμφωνοι σε αυτό. Ή έλεγαν αυτό που νόμιζαν, αυτό που πίστευαν, αυτό που κάποιος τους είπε, αυτό που σκέφθηκαν βλέποντας Λαζόπουλο», επεσήμανε, τονίζοντας ότι «εσείς το τερματίσατε, που λέει και η νεολαία».

Υπογράμμισε δε ότι το 70% αυτών που ψηφίζεται σήμερα είναι διορθώσεις προηγούμενων αποφάσεων της κυβέρνησης, ενώ εκτίμησε ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί θα «διαλύσει» τους παραγωγούς.

Εν συνεχεία ζήτησε από την κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι έπρεπε να είχε συμφωνήσει από την άνοιξη και ότι δεν διαπραγματεύτηκε τίποτε το ουσιαστικό.

«Βγείτε λοιπόν στον κόσμο να δικαιολογήσετε αυτά τα μέτρα. Δν θα μπορέσετε γιατί τα περισσότερα από αυτά είναι άδικα. Και όσα δεν είναι άδικα είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με αυτά που τους είχατε υποσχεθεί» παρατήρησε ο κ. Θεοδωράκης και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη και να πει την αλήθεια «για να καταλάβει ο εξαπατημένος λαός ότι δεν υπάρχει ο δρόμος που του υποσχεθήκατε».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις επιθέσεις στο Παρίσι, καταλογίζοντας σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αναπαράγουν ανόητα κλισέ για τους φτωχοδιάβολους βομβιστές», ενώ διερωτήθηκε «αν έχουν καταλάβει αλήθεια τι έγινε» και ζήτησε να είναι όλοι προσεκτικοί. «Είναι προσβολή στα θύματα – είναι σαν να τους λέτε «οι φτωχοί σκότωσαν τους πλούσιους»» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.Σχόλια