Θεοδωράκης: Μην μπερδευτούμε, η Γεννηματά ήταν υπουργός της Δεξιάς

Θεοδωράκης: Μην μπερδευτούμε, η Γεννηματά ήταν υπουργός της Δεξιάς

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, έθεσε τα όρια για τη θέση του Ποταμιού απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συμπράξει προεκλογικά με κάποιο κόμμα. «Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο μαζί με τους συμμάχους του, εκτός αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα τρίτο εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό πόλο», τόνισε.
Στην κατεύθυνση αυτή επανέλαβε την πρόταση για κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Φώφη Γεννηματά στις 20 Σεπτεμβρίου ώστε να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού από την κοινωνία.

Σχετικά με τα όσα λέει η κ. Γεννηματά για τις σχέσεις του με την ΝΔ, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε γελώντας: «Μην μπερδευτούμε. Είναι και πρωί. Η κ. Γεννηματά ήταν υπουργός της Δεξιάς. Υπουργός μίας κυβέρνησης που είχε πρώτο ρόλο η ΝΔ. Πριν ανακαλύψουν, το χάος συγκυβερνούσαν με τη ΝΔ».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι η λύση για τη χώρα δεν είναι η κυβερνητική συνεργασία με τους «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» αναφέροντας ενδεικτικά τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της παιδείας: «Διώχνουν από τα πανεπιστήμια καταξιωμένους καθηγητές για να κάνουν το χατίρι αιώνιων φοιτητοπατέρων. Αν όμως δεν φροντίσουμε την παιδεία δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση».

Απαντώντας στο ερώτημα «αν θα επιμείνει στον διάλογο με την κ. Γεννηματά», ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι η υπόθεση του Κέντρου δεν πρέπει να ναυαγήσει, γι’ αυτό άλλωστε το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού, παραβλέποντας τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ, απηύθυνε πρόταση για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Και εξήγησε: «Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε μια ομοσπονδία με το ΠΑΣΟΚ. Όλοι αυτοί που μετέχουμε στον διάλογο του κέντρου θέλουμε κάτι καινούργιο και όχι να προσχωρήσουμε στο παλιό».

Ερωτώμενος για το αν θα μπορούσε ένα άλλο πρόσωπο να ηγηθεί του «νέου Κινήματος» ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι «ο ηγέτης πρέπει να έχει την αίσθηση της προσωρινότητας και εγώ την έχω». Και προσέθεσε: «Έχω ξεκαθαρίσει και στους συμμάχους μας ότι, αν υπάρξει μια προσωπικότητα που θα ενώσει όλους τους εκσυγχρονιστές και τους μεταρρυθμιστές, τότε δεν θα είμαι υποψήφιος». Στο ερώτημα για πιθανή υποψηφιότητα Σημίτη είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, σταθεροποίησε τη χώρα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, έχει διεθνή αναγνώριση, και είναι προσβολή να του ζητάμε να λύσει τις διαφορές στο κέντρο ενώ εκτίμησε ότι πρέπει να επιφυλάξουμε στον Κώστα Σημίτη διαφορετικούς ρόλους στο μέλλον.

 Σχόλια