Θεοδωράκης: Να χρησιμοποιηθούν εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα ως χώροι φιλοξενίας των μεταναστών

Θεοδωράκης: Να χρησιμοποιηθούν εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα ως χώροι φιλοξενίας των μεταναστών

Το γήπεδο Χόκεϊ του Ελληνικού, τις εγκαταστάσεις όπου θα φιλοξενηθούν περίπου 700 μετανάστες, επισκέφθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ είχε και συζήτηση με τους δημάρχους Ελληνικού –Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, και Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, κατά την οποία ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να εξασφαλισθούν όσο πιο ανθρώπινες υποδομές γίνεται.

«Στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς είπα στον κ. Τσίπρα ότι και στην Αττική αλλά και σ΄ άλλες περιοχές, υπάρχουν πολλά στρατόπεδα που έχουν εγκαταλειφθεί. Θα έπρεπε κατά την άποψή μας, αυτά τα στρατόπεδα που έχουν υποδομές να μετατραπούν σε ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας των μεταναστών. Το έθεσαν και οι άλλοι αρχηγοί. Ο κ. Τσίπρας μας άφησε με την εντύπωση ότι θα γίνει μια τέτοια κίνηση. Αντί γι’ αυτό βλέπουμε ότι επιστρέφουμε σε παλιές και μάλλον αποτυχημένες συνταγές», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ακόμη, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στον ρόλο της Τουρκίας, ενώ τάχθηκε υπέρ της συνοριοφυλακής. Όπως είπε, «έχουν δοθεί πολλά λεφτά, και οι Τούρκοι μέχρι στιγμής έχουν δώσει μόνο υποσχέσεις. Πρέπει ο ροές να κοπούν».

«Το Ποτάμι υπερασπίζεται και την ύπαρξη ενός σώματος από την Frontex που θα ελέγχει τα σύνορα και που θα ελαφρύνει λίγο το βάρος από τις λιμενικές μας αρχές. Είναι άσχημο που η κυβέρνηση μετά από τόσους μήνες δεν έχει εκπονήσει το παραμικρό σχέδιο», πρόσθεσε ο ίδιος.Σχόλια