Θεοδωράκης: Να δώσει τα στοιχεία που έχει η κυβέρνηση  για τα δάνεια των κομμάτων

Θεοδωράκης: Να δώσει τα στοιχεία που έχει η κυβέρνηση για τα δάνεια των κομμάτων

Πυρά προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για «προσχηματικές πρωτοβουλίες» εκ μέρους του πρωθυπουργού με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, εκείνος είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα ώστε όπως είπε: «να σπάσουμε τις τριγωνικές σχέσεις πολιτικής- μίντια- τραπεζών, οι οποίες επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία και νοθεύουν την ενημέρωση», επισημαίνοντας πως ο αμαρτωλός εναγκαλισμός πολιτικής – μίντια – τραπεζών έχει χαράξει την οικονομική και κοινωνική εξέλιξη. «Τράπεζες που βοηθούν ΜΜΕ, ΜΜΕ που βοηθούν πολιτικούς, πολιτικοί που βοηθούν τραπεζίτες» προσέθεσε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να «βγάζει μπροστά αρχετυπικούς μπαμπούλες» και να αποκαλύψει όλα τα στοιχεία, προσθέτοντας «κι όχι μόνο τα στοιχεία για τους μη συνεργάσιμους».

«Φέρτε στοιχεία κι αφήστε τις μπαταριές. Σταματήσετε την επέλαση του νέου κομματισμού και του αυταρχισμού στη Δικαιοσύνη, πάψτε να λαϊκίζετε για τη δήθεν ηθική σας ανωτερότητα. Αυτά διαιωνίζουν την ατιμωρησία και εκτρέφουν το λαϊκισμό» τόνισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», ζητώντας διαφάνεια.

Όπως ωστόσο είπε, όλα αυτά προϋποθέτουν ότι τα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δε θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται ως κατακτητές στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στις ανεξάρτητες αρχές, καθώς τόνισε ότι το κομματικό κράτος του χθες, το κομματικό κράτος του σήμερα, είναι αυτό που γεννά και θα συνεχίσει να γεννά αμαρτωλά τρίγωνα και αμαρτωλές χρηματοδοτήσεις.

Έτσι ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε να κοπούν τα κονδύλια δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας των δημοσίων υπηρεσιών. Σημειώνοντας πως υπάρχουν εφημερίδες και site που ζουν από την εύνοια του κόμματος, ανέφερε ότι μια στρατιά τέτοιων Μέσων υποστηρίζουν σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, όπως είναι ο Λαζόπουλος – Βαξεβάνης. «Ποιος τους θρέφει όλους αυτούς;» υπενθυμίζοντας ότι αποκαλύφθηκε ότι εκδότες εφημερίδων και διαχειριστές site έχουν προσληφθεί στο υπουργείο Αμύνης, στο υπουργείο Τύπου.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη «τρίτη κορυφή του αμαρτωλού τριγώνου», όπως χαρακτήρισε τα μίντια και τη χρηματοδότησή τους, διερωτώμενος που είναι ο φάκελος με τα στοιχεία για δάνεια σε ΜΜΕ, που βάσει έρευνας εφημερίδας τον προηγούμενο Οκτώβριο τα ανέβαζε σε 808 εκ. που σύμφωνα με πληροφορίες έχει η κυβέρνηση στα χέρια. «Έπρεπε να είναι εδώ σήμερα κι όχι σε κάποιο συρτάρι υπουργού σας από όπου θα ανασύρετε επιλεκτικά ό,τι χρειάζεστε για να χτυπάτε αυτούς που αυτή την εποχή είναι απέναντί σας» είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα.

 Σχόλια