Θεοδωράκης: Nα βρεθελι λύση στο πρόβλημα των παιδικών σταθμών

Θεοδωράκης: Nα βρεθελι λύση στο πρόβλημα των παιδικών σταθμών

Να βρεθεί λύση για τα χιλιάδες παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών ζητά, με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Στην ερώτηση, την οποία υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει ότι 36.769 παιδιά, σε σύνολο 121.569, τα οποία πληρούν τα κριτήρια, αποκλείονται από την πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Όπως τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, φέτος πάνω από το 30% των παιδιών, σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες ωφελουμένων, θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, αντίθετα από προηγούμενες χρονιές που το ποσοστό ήταν 24,2% για το 2015, 17,7% το 2014 και 16,4% το 2013.

«Η αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού δεν είναι ανάλογη της αύξησης του αριθμού των οικογενειών που υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της φοροεπιδρομής της κυβέρνησης στα εισοδήματα των νοικοκυριών», υπογραμμίζει ο κ. Θεοδωράκης.Σχόλια