Θεοδωράκης: Όσο η Ευρώπη αγνοεί το προσφυγικό, τόσο θα διογκώνεται

Θεοδωράκης: Όσο η Ευρώπη αγνοεί το προσφυγικό, τόσο θα διογκώνεται

Ότι το προσφυγικό είναι το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου και όσο η Ευρώπη το αγνοεί τόσο θα διογκώνεται, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με νέους της Θεσσαλονίκης σε χώρο ψυχαγωγίας.

«Το Ποτάμι είδε το δράμα με δρασκελιές να πλησιάζει από την άνοιξη και το είπαμε και στον ελληνικό λαό και στην Ευρώπη, ότι κάτι πρέπει να κάνουμε», υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης. «Κι αυτό που μάλλον έπρεπε να κάνουμε, ήταν να είχαμε φροντίσει πολύ νωρίτερα να κάνουμε μια συμφωνία με την Τουρκία για να σταματούν οι προσφυγικές ροές στα εδάφη της Τουρκίας», συνέχισε.

«Έστω και με καθυστέρηση, η Ευρώπη πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της και έστω, και με καθυστέρηση ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι έχει να διαχειριστεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που είναι πολύ μακριά από τις ιδεοληψίες που έλεγαν οι σύντροφοι του, περί προσφύγων που ‘’λιάζονται’’, περί νησιών που πλουτίζουν», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε αναφορά και στους φράχτες που αναγείρουν οι ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνοντας ότι δεν αποτελούν λύση, καθώς δεν πρέπει να αφήνουμε τους πρόσφυγες στα χέρια των δουλεμπόρων. «Αν η Ευρώπη έδειχνε τέτοιο ζήλο για να λύσει τα προβλήματα, με τον ζήλο που δείχνει για τους φράχτες, μπορεί και να το είχε λύσει το πρόβλημα», διευκρίνισε επικριτικά.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης έκανε ειδική μνεία στις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση, κάνοντας λόγο για «οσμή μεγάλου σκανδάλου». «Η χώρα έχει ζήσει πολλούς παρακρατικούς μηχανισμούς και στο παρελθόν. Ελπίζω να μην αποδειχθεί ότι ο καλύτερος και ο μεγαλύτερος παρακρατικός μηχανισμός στήνεται αυτή την εποχή από τον ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.Σχόλια