Θεοδωράκης: Πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές

Θεοδωράκης: Πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές

«Τα δάνεια δε λύνουν το πρόβλημα της χώρας. Πρέπει να γεννάς μεταρρυθμιστικές ιδέες και το Ποτάμι είναι πιστεύω γεννήτορας μεταρρυθμιστικών, ριζικών αλλαγών. Με αφορμή το συνέδριο μας που θα γίνει τέλος Φλεβάρη στο Περιστέρι, θα δώσουμε τον κατάλογο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Αναλυτικά ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

Για το Ποτάμι και την ίδρυσή του:

«Η δημιουργία του Ποταμιού ίσως ήταν το πιο παράτολμο πολιτικό βήμα που έχει γίνει, αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκινήσαμε πολλοί λίγοι, χωρίς λεφτά, χωρίς διαφημιστές, για να φτιάξουμε κάτι πολύ μεγάλο, σαν να είναι χειροτεχνία. Νομίζω ότι καταφέραμε πολλά, όχι όσο θέλαμε, αλλά πολλά».

«Το αν άξιζε να κάνουμε το Ποτάμι θα το κρίνει η ιστορία, γιατί εμείς μπήκαμε για να αλλάξουμε τα πράγματα. Θεωρώ ότι έχουμε μια θετική συμβολή στα πράγματα, ιδιαίτερα τον προηγούμενο χρόνο στη Βουλή».

Για τις κατηγορίες περί διαπλοκής:

«Στην πολιτική πρέπει να μιλάς με έργα. Εμείς έχουμε μιλήσει με έργα. Πρώτον υπάρχει το παρελθόν μας. Εγώ έχω δώσει εξετάσεις για το πόσο ανεξάρτητος έχω υπάρξει ως δημοσιογράφος. Δεν έχω μπει ποτέ στα σαλόνια της διαπλοκής, δεν υπάρχει τίποτα που να με συνδέει με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά εξετάσεις έχει δώσει και το Ποτάμι και μέσα στη Βουλή».

«Η σύγκρουσή μας ακόμη και σήμερα με μερικούς από τους υπουργούς είναι γιατί εξυπηρετούν τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Μικρά έργα, μεγάλα έργα στους ίδιους πάντα πελάτες. Εμείς τα λέμε. Βέβαια αυτά δεν είναι εύκολο να τα δείτε στην τηλεόραση και στις ελληνικές εφημερίδες γιατί όσο να είναι υπάρχουν και μερικές σχέσεις εξάρτησης».

«Το Ποτάμι έχει καθαρό το κούτελό του. Είναι ένα τίμιο κόμμα, έκανε την πιο ταπεινή προεκλογική εκστρατεία και το Γενάρη και τον Σεπτέμβρη και δε νομίζω ότι κανείς, όσο σκληρός και να είναι μαζί μας, μπορεί να πει το αντίθετο. Δεν έχουμε πουθενά γραφεία, δεν έχουμε αυτοκίνητα, δεν έχουμε στρατιές συμβούλων, δεν έχουμε επαγγελματίες, δεν έχουμε διαφημιστικές εταιρίες. Ποιοι λοιπόν και πώς ενισχύουν το Ποτάμι;».

Για το ενδεχόμενο εκλογών:

«Η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά. Είναι το πιο μετριοπαθές που μπορώ να πω. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Εμείς τολμάμε και το λέμε. Πρέπει η κυβέρνηση να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της η ίδια και αν δεν μπορεί να καταφύγει στη Βουλή για να βρούμε μια άλλη κυβέρνηση».

«Θα πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές γιατί δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία. Δεν μπορούμε να χάσουμε την τουριστική περίοδο. Εκτός των άλλων υπάρχουν και εξωτερικοί παράγοντες. Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, τα προβλήματα που έχουμε με τη δανειακή σύμβαση, δεν μας επιτρέπουν πειραματισμούς. Πολλές φορές πάει η στάμνα στο νερό, μία φορά σπάει. Και αν σπάσει δε ξανακολλάει. Αυτός που τελικά θα σπάσει τη στάμνα θα είναι υπόλογος απέναντι στην ιστορία».

 Σχόλια