Θεοδωράκης προς Βούτση: Ελάτε να σας κάνω φροντιστήριο για το μεταναστευτικό

Θεοδωράκης προς Βούτση: Ελάτε να σας κάνω φροντιστήριο για το μεταναστευτικό

Ο επικεφαλής του Ποταμιού παρουσία του Πρωθυπουργού κατήγγειλε ότι » οι υπουργοί πειραματίζονται με επικίνδυνες ιδέες, μιλούν για ανοικτά σύνορα και έχουν ανοίξει όλες τις διόδους στους δουλεμπόρους, αδιαφορώντας για τους εθνικούς κινδύνους».

Στο σημείο αυτό ακούστηκε ο Πρωθυπουργός να λέει » μα γιατί τα λες αυτά Σταύρο » ταυτόχρονα ο κύριος Βούτσης σηκώθηκε όρθιος και ρώτησε τον Σταύρο Θεοδωράκη από που αντλεί την πληροφόρησή του. «Από τις επισκέψεις μου στα νησιά και από τη συνεχή μου επικοινωνία με τους δημάρχους αλλά και με τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο» απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνοντας διατεθειμένος να κάνει φροντιστήριο στον κύριο Βούτση.

Η τελευταία αυτή αναφορά έκανε έξαλλο τον κύριο Βούτση ο οποίος άρχισε να φωνάζει «εγώ δε χρειάζομαι φροντιστήριο, εσύ δεν ξέρεις τι λες». Απτόητος ο Σταύρος Θεοδωράκης στράφηκε στον Πρωθυπουργό και του είπε » αφού ξεμπλέξετε με τη σημερινή δύσκολη μέρα κ. Τσίπρα, κάντε τον κόπο να μιλήσετε με τους δημάρχους των νησιών μας, στη Λέσβο, στην Κω, στη Σάμο, στη Χίο να μάθετε για τα προβλήματα που υπάρχουν και πόσο ανύπαρκτοι είναι οι υπουργοί σας». Ο Πρωθυπουργός φανερά ενοχλημένος ζήτησε από τον επικεφαλής του Ποταμιού να εξηγήσει τι εννοεί για να πάρει την απάντηση: » δεν υπάρχει ο παραμικρός συντονισμός, ούτε νερά δεν υπάρχουν για τους πρόσφυγες, μόνο σκόρπιες εντολές από την Αθήνα, οι οποίες δεν μπορούν να υπηρετηθούν γιατί δεν υπάρχουν ούτε λεφτά ούτε σχέδιο».

Ο υπουργός Εσωτερικών κ.Βούτσης όρθιος συνέχισε να διακόπτει τον Σταύρο Θεοδωράκη φωνάζοντας ότι η αύξηση των μεταναστών και των προσφύγων είναι προϊόν των πολέμων. » Μπερδεύετε δύο διαφορετικά πράγματα κύριε Βούτση», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης προσθέτοντας: » Η ευθύνη της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου για τους πολέμους επιβάλλει να δείξουμε αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες που αναζητούν στέγη και ασφάλεια. Η πολιτική όμως των ανοικτών συνόρων καλεί τους δουλέμπορους να κατευθύνουν τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα». Για το τέλος ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε ένα στοιχείο που δείχνει τη δραματική εξέλιξη της μετανάστευσης εις βάρος της χώρας μας: «Πέρισυ η αναλογία μεταναστών και προσφύγων μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας ήταν 9 προς 1 και φέτος είναι 1 προς 1. Αντιλαμβάνεστε που οδεύουμε…»Σχόλια