Θεοδωράκης σε Γεννηματά: «Αυτό θέλουμε; Να μαζευτούμε σε μεγαλύτερα γραφεία;»

Θεοδωράκης σε Γεννηματά: «Αυτό θέλουμε; Να μαζευτούμε σε μεγαλύτερα γραφεία;»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ασκεί ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη ουσιαστικών συμμαχιών μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Επισημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και καταλογίζει στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς «συντηρητική πολιτική… με βάση τις θεωρίες και τις εκτιμήσεις του 1930.»
Σε επιστολή- απάντηση προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, προτείνει τη συγκρότηση ενός Κοινοβούλιο του Κέντρου, στο οποίο θα αντιπροσωπεύονται όλες οι προοδευτικές δυνάμεις. παλιές και νέες. Σε αυτό, όπως αναφέρει, μπορούν να συμμετέχουν προοδευτικοί πολίτες, φιλελεύθεροι, μεταρρυθμιστές, οικολόγοι, ριζοσπάστες, προκειμένου να ανατραπεί το «άρρωστο», όπως το χαρακτηρίζει σκηνικό.
«Οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αντιδράσουν. Να συνεννοηθούν και να τολμήσουν ουσιαστικές συμμαχίες για μια Ελλάδα με δυνατή οικονομία και κοινωνική δικαιοσύνη» υπογραμμίζει, καθώς όπως αναφέρει η Ελλάδα ύστερα από επτά χρόνια κρίσης και μνημονίων «αντί να φύγει μπροστά, δυστυχώς παραπαίει». «Όλα χειροτερεύουν. Δεν έχουμε να κάνουμε, απλώς και μόνο, με μια ανίκανη κυβέρνηση αλλά με ένα καθεστώς το οποίο αναπαράγει όλα τα λάθη του παρελθόντος» τονίζει, υποστηρίζοντας ότι το τρίπτυχο της κυβέρνησης είναι: Λαϊκισμός – κρατισμός – παραγοντισμός.
Όπως επισημαίνει ο κ. Θεοδωράκης στην επιστολή του το δίλημμα για τους πολίτες δεν είναι «Δεξιά – Αριστερά», όπως το παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αλλαγές παντού ή καθυστέρηση και χρεοκοπία. Οι πολίτες, αναφέρει, δεν ενδιαφέρονται για τους κομματικούς στρατούς και τις μάχες εξουσίας, αλλά πώς θα αλλάξει η ζωή τους.Σχόλια