Θεοδωράκης: Στηρίζουμε, παρότι ξέρουμε ότι η συμφωνία δεν θα είναι καλή»

Θεοδωράκης: Στηρίζουμε, παρότι ξέρουμε ότι η συμφωνία δεν θα είναι καλή»

Την απόφαση του Ποταμιού να υπερψηφίσει τη συμφωνία που θα συνυπογράψουν η ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας επιβεβαίωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού με θέμα «Η ρήξη που έχει ανάγκη η χώρα – το Κίνημα που έχει ανάγκη ο τόπος».

Με φόντο την Ακρόπολη και παρουσία προσωπικοτήτων από άλλους χώρους, όπως οι πρώην υπουργοί Μαριέττα Γιαννάκου, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ρωμαίος και Ηλίας Ευθυμιόπουλος, ο πρόεδρος της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης, αλλά και οι Γιάννης Μπουτάρης, Γιάννης Βούλγαρης και Γιάννης Μεϊμάρογλου, που πήραν το λόγο στην εκδήλωση, ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους, επισημαίνοντας ότι «η αβεβαιότητα έχει μαραζώσει την κοινωνία και έχει διαλύσει την οικονομία», εξαιτίας, όπως είπε, των λαθών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που «φλερτάρουν με την εθνική καταστροφή».

Επικαλούμενος ένα από τα συνθήματα της συγκέντρωσης που είχε γίνει λίγο νωρίτερα στο Σύνταγμα και έλεγε «Καλύτερα Ευρώπη με θυσίες παρά δραχμή και Μπανανίες», ο Σταύρος Θεοδωράκης επέμεινε ότι το Ποτάμι στήριξε και στηρίζει -«χωρίς παζαρέματα»- τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθεια επίτευξης καλύτερης συμφωνίας. «Το ίδιο θα κάναμε με κάθε άλλη εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση», είπε. «Στηρίζουμε γιατί θέλουμε συμφωνία. Στηρίζουμε, παρότι ξέρουμε ότι η συμφωνία την οποία μας φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι καλή».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι «η ρήξη θα είναι η καταστροφική», ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να διαφοροποιηθεί από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.Σχόλια