Θεοδωράκης: Τεράστια εθνική ήττα η έξοδος της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν

Θεοδωράκης: Τεράστια εθνική ήττα η έξοδος της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν

Ως τεράστια εθνική ήττα χαρακτηρίζει την πιθανή έξοδος της χώρας από την Συνθήκη Σένγκεν ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανικανότητα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης: «Η αποκάλυψη ότι υπάρχει έγγραφο της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που κάνει λόγο για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, είναι ένα ηχηρό καμπανάκι κινδύνου.

Προφανώς κάποιοι στην Ευρώπη ονειρεύονται ότι μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα ένα ατέλειωτο στρατόπεδο μεταναστών και προσφύγων. Όμως αυτό που δίνει τροφή σε αυτά τα σενάρια είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης.

Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αναθέσει σε κάποιον ικανό άνθρωπο τον συντονισμό όλων των δράσεων που έχουν συναποφασιστεί με τους εταίρους μας.

Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Αυτό πρέπει να φωνάξουμε και να συνεργασθούμε με την Frontex για τη φύλαξή τους.

Προειδοποιούμε προσωπικά τον κ.Τσίπρα ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν- έστω και προσωρινά -θα είναι μια τεράστια εθνική ήττα που θα απομονώσει ακόμη περισσότερο την χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Επιτέλους ας συνέλθουν. Ας συνέλθουν σήμερα γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά»

 Σχόλια