Θεοδωράκης: «Το δημοψήφισμα είναι η επιλογή των δειλών»

Θεοδωράκης: «Το δημοψήφισμα είναι η επιλογή των δειλών»

Για αντιφατικά μηνύματα κατηγορεί το Ποτάμι την κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή του.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του υπ. Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, περί δημοψηφίσματος, το Ποτάμι θεωρεί μια τέτοια επιλογή «καταστροφική» και καλεί την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπονται για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup πυροδοτούν ξανά καταστροφικά σενάρια για την οικονομία και τη χώρα. Επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τα «μπρος – πίσω» και τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Δε μπορεί ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ο οποίος θεσμικά εκφράζει τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει στο προσκήνιο την καταστροφική επιλογή του δημοψηφίσματος. Το δημοψήφισμα είναι η επιλογή των δειλών. Η πολιτική δεν έχει μόνο προνόμια και παράτες.

Οι ηγέτες πρέπει να τολμούν να παίρνουν τις αναγκαίες αποφάσεις που κάθε φορά έχει ανάγκη ο τόπος. Πόσο μάλλον όταν τόσο στην Βουλή όσο και στην κοινωνία υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που απαιτεί να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».Σχόλια