Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί

Ότι η ήττα του Ποταμιού ήταν ότι δεν κυριάρχησε στο χώρο που ήθελε, δεν επελέγη από τους ανέργους, δεν ενθουσίασε τον κόσμο της εργασίας, και δεν ακούστηκε από την περιφέρεια και τους αγρότες, σημείωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης.

Αναλυτικότερα, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της νυν και πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, της Συντονιστικής Επιτροπής, της Ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού και της Συντονιστικής Επιτροπής της Επιτροπής Διαλόγου στη Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι ήττα δεν ήταν το 4%.

«Ήττα είναι που κάποιοι ‘’παλιοί’’ έφυγαν και πήγαν -προσωρινά έστω- στην ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι ήττα που έχουμε ξανά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στη Βουλή ενισχύθηκαν συντηρητικές και ακραίες φωνές. Και όλα αυτά θα ήταν ήττα ακόμη κι αν παίρναμε 6%», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στο επερχόμενο συνέδριο του Ποταμιού είπε: «δε με ενδιαφέρει ένα συνέδριο όπως των άλλων κομμάτων. Δε θα γίνουμε ένα λενινιστικό κόμμα με μια Κεντρική Επιτροπή που θα επιβεβαιώνει τις εισηγήσεις του Προέδρου και τα μέλη της θα περιμένουν να γίνουμε κυβέρνηση για να αναλάβουν κυβερνητικούς ρόλους. Θέλουμε ένα Κίνημα που θα παράγει λύσεις και θα προωθεί συνεχώς το καινούργιο».

Σε ό,τι αφορά στις συνεργασίες της επόμενης μέρας, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «το Ποτάμι ή θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί. Δε θα γίνει πάντως συμπλήρωμα στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ. Και παρακαλούνται όσοι πρεσβεύουν συγκολλήσεις, παζάρια, εκπτώσεις και ομαδικές φωτογραφίες με ό,τι αυτοπροσδιορίζεται κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, να επιλέξουν μια ακτή και να βγουν. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα συνεργασθούμε. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα συμβιβαστούμε. Αλλά θα παραμείνουμε Ποτάμι».Σχόλια