Θερμαινόμενα πεζοδρόμια «λανσάρει» ο Μπακογιάννης (ΦΩΤΟ)

Θερμαινόμενα πεζοδρόμια «λανσάρει» ο Μπακογιάννης (ΦΩΤΟ)

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει από χθες η φωτογραφία από την κεντρική πλατεία στο Καρπενήσι, όπου είναι «πνιγμένη» στο χιόνι, εκτός από ένα… πεντακάθαρο μονοπάτι.

Ο λόγος για το… «θαύμα» της γεωθερμίας, που χρησιμοποιήθηκε από τον δήμο Καρπενησίου στο πλαίσιο της ανάπλασης και αναβάθμισης του εμπορικού κέντρου της πόλης και είχε αυτές τις ημέρες την ευκαιρία να δοκιμαστεί στην πράξη για πρώτη φορά.

Κάτω από το καινούργιο πεζοδρόμιο λοιπόν, σε μήκος 942 μέτρων (και πλάτος 60 εκατοστών) τοποθετήθηκε ένα σύστημα γεωθερμίας, με σκοπό μια διαδρομή στο κέντρο της πόλης να μην παγώνει ποτέ και να είναι ασφαλής για τους πεζούς. Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα: είτε όταν η θερμοκρασία στο έδαφος πέσει κάτω από τους 4 βαθμούς, ή όταν η θερμοκρασία του αέρα πέσει κάτω από τους 7 βαθμούς Κελσίου.

«Το σύστημα δοκιμάστηκε πριν από λίγους μήνες, αλλά είναι η πρώτη φορά που το είδαμε να δουλεύει με τόσο χιόνι. Χαιρόμαστε γιατί ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και είχε θετική επίδραση αυτές τις ημέρες στη ζωή της πόλης. Ας μην ξεχνάμε ότι το Καρπενήσι αντιμετωπίζει για μια αρκετά μεγάλη περίοδο του έτους θέμα με το χιόνι και τον πάγο, οπότε η δημιουργία μιας ασφαλούς διαδρομής για τους κατοίκους είναι ζήτημα ποιότητας ζωής», αναφέρει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

pezodromio-660x300Σχόλια