Θερμό επεισόδιο από τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή  (βίντεο)

Θερμό επεισόδιο από τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή (βίντεο)

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, ανέβηκε στο βήμα και άρχισε να εκτοξεύει τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα, του Πάνου Καμμένου και της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Λαγός, μιλώντας σε υψηλούς τόνους, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι «υποτακτικός που σκύβει το κεφάλι στην Τουρκία, που πάει εξωτερικό κ του βαράνε χαστουκάκια στα μάγουλα…», ενώ επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι προδότης, και η κυβέρνηση που τον στηρίζει προδοτική.

Αμέσως παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Σας αφαιρώ το λόγο. Είπατε πράγματα ανεπίτρεπτα για δεύτερη συνεχή μέρα. Είναι ανεπίτρεπτη αυτή η φρασεολογία για την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και για την κυβέρνηση», είπε ο κ. Βούτσης.

Ωστόσο, ο χρυσαυγίτης βουλευτής επέμεινε, λέγοντας ότι έχει δικαίωμα να πει την άποψή του.

«Σας αφαιρώ το λόγο», επανέλαβε ο κ. Βούτσης, με τον κ. Λάγο να του απαντά: «Δεν το περίμενα, αλλά δείχνει το πόσο μη ανεκτικοί είστε σε αυτό που λέτε δημοκρατία».

«Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους συστηματικά τη δημοκρατική διαδικασία την έχουν καταπατήσει. Γνωρίζετε ότι αυτό που έγινε προχθές στην επιτροπή έχει πάρει το δρόμο του για να υπάρξει από την επιστημονική επιτροπή της βουλής εισήγηση με το κατά πόσο σε απόρρητη συνεδρίαση της επιτροπής με την ανώτατη ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων επετράπη με την οποιονδήποτε τρόπο η βιντεοσκόπηση και το μοίρασμα και η αναπαραγωγή της σε εθνική κλίμακα», απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Γιάννης Λαγός, ωστόσο, συνέχισε και χαρακτήρισε και πάλι προδότη τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, λέγοντας πως θα το πει άλλες 30 φορές.

«Η συμπεριφορά σας είναι κατάπτυστη πολιτικά άλλες τριάντα φορές, όσες το είπατε και το γνωρίζετε διότι το κάνετε επί τούτου. Παρακαλώ να αποχωρήσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά αυτές οι λέξεις περί προδοτών. Είναι ντροπή», ζήτησε ο κ. Βούτσης, πράγμα που ο κ. Λαγός έπραξε.

Το λόγο επιχείρησε να πάρει ο Ηλίας Παναγιώταρος, με τον Πρόεδρο να του αρνείται, λέγοντας: «Είχατε προετοιμάσει συστηματικά και τη σημερινή πρόκληση. Είναι η δεύτερη πρόκληση κατά αναίσχυντο τρόπο μέσα στο κοινοβούλιο. Πάρτε τα μέτρα σας και η δημοκρατία θα πάρει τα δικά της».

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:Σχόλια