Θερμό επεισόδιο στη Βουλή με χρυσαυγίτες βουλευτές

Θερμό επεισόδιο στη Βουλή με χρυσαυγίτες βουλευτές

Σε ολιγόλεπτη διακοπή οδηγήθηκε η συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής για τον αναπτυξιακό νόμο, μετά από σοβαρότατο επεισόδιο που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή.

Αφορμή για το επεισόδιο στάθηκε το ότι δεν έγιναν δεκτοί οι φορείς που πρότεινε η Χρυσή Αυγή, όπως η Ένωση Εθνικιστών Δικηγόρων και οι Γιατροί του Ελληνισμού.

Όπως επεσήμανε σχετικά η προεδρεύουσα, Χαρά Καφαντάρη, η λίστα των φορέων ήταν ήδη μεγάλη, και επίσης δεν εκπροσωπούσαν μεγάλο μέρος ενός κλάδου.

Στο άκουσμα αυτών αμέσως υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς οι Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Βαγγέλης Καρακώστας άρχισαν να φωνάζουν.

«Δε θα μας πείτε εμείς ποιους θα καλέσουμε», φώναζε ο Β. Καρακώστας στη Χ. Καφαντάρη, η οποία είπε ότι θα θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση. «Τότε γιατί ζητάτε τη γνώμη μας; Δεν είναι μαγαζί σας εδώ μέσα».

«Οι φορείς δεν είναι απόφαση του προέδρου αλλά συναπόφαση των πολιτικών δυνάμεων. Η δική σας πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία» επέμεινε η Χ. Καφαντάρη.

«Γιατί εμείς τι είμαστε; Στο πηγάδι κατουρήσαμε;» αντέδρασε ο Ηλ. Παναγιώταρος, ενώ η προεδρεύουσα είπε ότι θα διαγραφούν από τα πρακτικά οι ύβρεις και ότι την απόφαση παίρνει η πλειοψηφία.

«Θα κάνει ό,τι γουστάρει η πλειοψηφία;» αντέδρασε ο Γ. Λαγός, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να έχουν σηκωθεί όρθιοι και να φωνάζουν.

Παράλληλα, ο Παναγιώταρος φώναζε όρθιος και έλεγε «είναι ντροπή αυτά που κάνετε» και ο Λαγός φώναζε «δεν σας συμφέρει ο Κανονισμός, τώρα τον διαβάζετε, έχετε ξεφτιλιστεί, διασύρεστε». «Λέτε ψέματα, λέτε ψέματα» έλεγε ο Γ. Λαγός με τον Ηλ. Παναγιώταρο να μιλά για «κόμπλεξ».

Στη διαμάχη παρενέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα αναταραχή.

«Είστε δημοκρατικοί φασίστες» είπε ο Γ. Λαγός και έκανε λόγο για «δημοκρατική δικτατορία».

Από τα έδρανα της πλειοψηφίας ακούσθηκε ένα «κάτσε κάτω ρε», με αποτέλεσμα να αρχίσουν τις βρισιές ο Γ. Λαγός και ο Β. Καρακώστας. «Βούλωσέ το ρε καραγκιόζη. Βλακάκο. Επειδή μου το είπες εσύ θα κάτσω κάτω;», είπε ο Γ. Λαγός, ενώ ο Β. Καρακώστας προέβη σε νέες ύβρεις.

Στις ύβρεις αντέδρασε έντονα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, που όρθιος φώναζε προς τη Χρυσή Αυγή.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί το απόλυτο χάος και λίγο πριν η προεδρεύουσα, Χαρά Καφαντάρη, ανακοινώσει την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Βαγγέλης Καρακώστας ακούστηκε να εκτοξεύει απίστευτα γαλλικά προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας σε κάποιον «Άι γ…ου».

 Σχόλια