Θεσσαλονίκη: 18 μήνες φυλάκιση & 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 39χρονο που σκότωσε το κουτάβι του

Θεσσαλονίκη: 18 μήνες φυλάκιση & 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 39χρονο που σκότωσε το κουτάβι του

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 39χρονο που κακοποίησε μέχρι θανάτου το κουτάβι του.

Η κακοποίηση του άτυχου ζώου που οδήγησε στο θάνατό του, σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, στο μπαλκόνι του σπιτιού του κατηγορούμενου, στη Θεσσαλονίκη, και η υπόθεση έγινε γνωστή μέσα από σχετικές αναρτήσεις που έκαναν φιλοζωικές οργανώσεις στο διαδίκτυο.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, ωστόσο, απολογούμενος στο δικαστήριο εμφανίστηκε μετανιωμένος, και έκανε λόγο για «παρορμητική συμπεριφορά» και «εξάρσεις» που εκδηλώνονταν στον επαγγελματικό του βίο.

«Είχα πίεση αφότου χώρισα. Ήθελα το σκυλί για συντροφιά, αλλά διαπίστωσα ότι χρειαζόταν πολλή φροντίδα. Κακώς δεν το έδωσα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση εάν θα έπραττε το ίδιο, εάν στη θέση του άτυχου τετράποδου ήταν το παιδί του, σημείωσε «άλλο παιδί κι άλλο σκυλί», απάντηση που αποδοκιμάστηκε από εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων που παρέστησαν στο ακροατήριο. Ο ίδιος, σημείωσε, δε, ότι μετά το περιστατικό απευθύνθηκε σε ψυχιατρείο και έκτοτε λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Νωρίτερα, εθελοντής φιλοζωικής οργάνωσης κατέθεσε από το βήμα του μάρτυρα, ότι το τριών μηνών σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε κτηνιατρείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του.

Τελικά το δικαστήριο, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του περί μειωμένου καταλογισμού, εξαιτίας ψυχικής διαταραχής, έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Να σημειωθεί, ότι εκτός από το ποινικό σκέλος, σε βάρος του 39χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για το περιστατικό, ύψους 30.000 ευρώ.Σχόλια