Θεσσαλονίκη: Αθώος λόγω αμφιβολιών ο δάσκαλος που κατηγορείτο για ασέλγεια σε μαθήτρια

Θεσσαλονίκη: Αθώος λόγω αμφιβολιών ο δάσκαλος που κατηγορείτο για ασέλγεια σε μαθήτρια

Αθώος λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης 50χρονος δάσκαλος, ο οποίος κατηγορείτο για ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας.

Αναλυτικότερα, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αθώωσε τον 50χρονο για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ’ εξακολούθηση, και της αποπλάνησης παιδιού νεότερου των 15 ετών κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που του απέδιδε το κατηγορητήριο.

Σημειώνεται ότι κατά την ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, κατέθεσαν οι γονείς της 15χρονης -σήμερα- μαθήτριας, που, μεταφέροντας όσα τους είχε εκμυστηρευτεί η κόρη τους, είπαν ότι ο δάσκαλος ασελγούσε επί δύο χρόνια και δύο μήνες σε βάρος του κοριτσιού, και συγκεκριμένα στο διάστημα που η μαθήτρια φοιτούσε στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού μέχρι την Α’ τάξη του Γυμνασίου.

Η καταγγέλλουσα μαθήτρια, πάντως, δεν εξετάστηκε από το δικαστήριο.

Ο 50χρονος, που ήταν πρώην υποδιευθυντής Δημοτικού Σχολείου των Σερρών, στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι τα όσα κατήγγειλε η ανήλικη ήταν αποκύημα της φαντασίας της, και ότι ήταν ερωτευμένη μαζί του, αλλά ο ίδιος δεν ενέδωσε.

Η εισαγγελέας της έδρας, Φωτεινή Κρεωνίδου, πρότεινε να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος, ωστόσο τελικά το δικαστήριο, με ψήφους 5-2 (μειοψήφησαν η προεδρεύουσα κι ένας πλημμελειοδίκης), τον έκρινε αθώο, λόγω αμφιβολιών.Σχόλια