Θεσσαλονίκη: Οι ανήλικοι βιντεοσκοπούσαν το βιασμό του 7χρονου στο Παπάφειο!

Θεσσαλονίκη: Οι ανήλικοι βιντεοσκοπούσαν το βιασμό του 7χρονου στο Παπάφειο!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το Παπάφειο Ορφανοτροφείο και συγκεκριμένα για την κόλαση που βίωνε ένα 7χρονο αγόρι το 2012 βλέπουν μέρα με τη μέρα το φως της δημοσιότητας.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, στην υπόθεση κακοποίησης του ανήλικου παιδιού δεν είναι ένας αλλά έξι οι ανήλικοι (ηλικίας 10 έως 13 ετών). Στη δικογραφία γίνεται αναφορά σε βιασμούς αλλά και βιντεοσκοπήσεις. Οι σοκαριστικές στιγμές που βίωνε το άτυχο παιδί δεν είχαν τέλος, καθώς φέρεται ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ακόμη και ενώ κοιμόταν στο θάλαμο του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι έφτασαν στο σημείο να καταγράφουν τα όσα έκαναν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Σε ένα από τα βίντεο, τέσσερα παιδιά επευφημούν και χειροκροτούν την παρενόχληση του 7χρονου από δύο άτομα. Οι προτροπές τους είναι εμφανείς, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν και αυτά κατηγορίες ως ηθικοί αυτουργοί. Οι ανήλικοι «πρωταγωνιστές» παραπέμφθηκαν να δικαστούν για βιασμό, αποπλάνηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η Θέση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου

«Στην περίπτωση κακοποιήσεως επτάχρονου τροφίμου μας, που απασχόλησε όλως προσφάτως τα ΜΜΕ, το Ίδρυμά μας διέταξε δια των αρμοδίων οργάνων του έρευνα, προκειμένου να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, το οποίο παραλλήλως αποτελεί αντικείμενο ερεύνης και της δικαιοσύνης και βεβαιώνει την κοινή γνώ­μη πως εάν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοικήσεως παρέλειψαν εσκεμμένως να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, θα επι­βληθούν οι δέουσες κυρώσεις. Η αυτονόητη δε ευαισθησία του θέματος, φρο­νούμε ότι δεν δικαιολογεί εκτεταμένη δημοσιότητα σχετικά με αυτό».Σχόλια