Θεσσαλονίκη: Προσφυγόπουλα θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό ρομποτικής

Θεσσαλονίκη: Προσφυγόπουλα θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό ρομποτικής

Τα μέλη της ξεχωριστής αυτής ομάδα παιδιών από τον Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων φτάνουν το Σαββατοκύριακο (5-6 Μαρτίου) στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν μαζί με εκατοντάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League, που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από το Φιλεκπαιδευτικό Σωματείο eduACT.

Για τον διαγωνισμό ρομποτικής μίλησε στο «Πρακτορείο FM 104,9» ο εκπαιδευτικός Κώστας Βασιλείου. Είπε ότι συνολικά συμμετέχουν 70 ομάδες (από 25 πόλεις), που στην πλειονότητά τους ζουν στην Ελλάδα περίπου 6-7 μήνες. Κάποια από τα παιδιά έχουν ήδη φύγει και βρίσκονται με τους γονείς τους στις χώρες, όπου τους χορηγήθηκε άσυλο. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, η σύνθεση της ομάδας άλλαξε αρκετές φορές. Ωστόσο, «η έρευνα και η ενασχόληση των παιδιών με τη ρομποτική στον ελεύθερό τους χρόνο, έκανε λίγο πιο ενδιαφέρουσα και όμορφη την καθημερινότητά τους» τόνισε ο κ. Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σχετικά με τα παιδιά που έχουν ήδη αναχωρίσει από την Ελλάδα, φαίνεται πως η σκέψη τους έχει μείνει πίσω, στην ομάδα τους, με τα μέλη της οποίας δεν έπαψαν να επικοινωνούν. «Τα παιδιά αυτά θα δώσουν το “παρών” στον διαγωνισμό, μέσω ζωντανής σύνδεσης από τη Νορβηγία και τη Σουηδία, όπου μένουν τώρα με τους γονείς τους» ανέφερε ο κ. Βασιλείου.

Ο φετινός διαγωνισμός, που αφορά την ανακύκλωση, φέρει τον τίτλο «Από τα Απορρίμματα στους Θησαυρούς» και οργανώνεται από την eduACT – Δράση για την Εκπαίδευση (φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό αγαθοεργό σωματείο που στηρίζεται στην εθελοντική δράση νέων επιχειρηματιών, επιστημόνων, ειδικών στον τομέα της πληροφορικής, καθώς και εκπαιδευτικών, με στόχο τη διάδοση της καινοτομίας και του δημιουργικού πνεύματος), τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Απευθύνεται, δε, σε νέους από 9 έως 16 ετών. «Πρόκειται για μια προσπάθεια να ενθουσιάσουμε τα παιδιά για να ασχοληθούν με την επιστήμη και την τεχνολογία» δήλωσε ο κ. Βασιλείου και πρόσθεσε: «Σύνθημα μας: Ο καθένας μόνος του είναι μια σταγόνα, όλοι μαζί ωκεανός!».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις δημιουργίες των παιδιών το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας- Νόησις. Τα βραβεία θα δοθούν την Κυριακή στις 14:00.

 Σχόλια