Θεσσαλονίκη: Σε 60 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε δάσκαλος δημοτικού για αποπλάνηση μαθητριών του

Θεσσαλονίκη: Σε 60 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε δάσκαλος δημοτικού για αποπλάνηση μαθητριών του

Σε ποινή κάθειρξης 60 ετών καταδικάστηκε ένας 52χρονος δάσκαλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανήλικων μαθητριών του σε σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου δίδασκε.

Η υπόθεση είχε έρθει «στο φως» το Νοέμβριο του 2015, όταν μετά από καταγγελίες μαθητριών του συνελήφθη ο 52χρονος.

Συγκεκριμένα, μία μαθήτρια βρήκε το σθένος και κατήγγειλε τη δράση του 52χρονου, ενώ το ίδιο έπραξαν στη συνέχεια και άλλα ανήλικα θύματα, απευθυνόμενα τόσο στη διευθύντρια του σχολείου, όσο και στους γονείς τους.

Το κατηγορητήριο για την υπόθεση περιελάμβανε συνολικά δέκα περιπτώσεις κοριτσιών, μαθήτριες κατά περίπτωση της Γ΄ και Δ’ τάξης του Δημοτικού, ενώ οι πράξεις έγιναν εν ώρα μαθήματος, κατά το διάστημα από το 2011 έως το 2015.

Ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε το κατηγορητήριο, κάνοντας λόγο για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του, ενώ χαρακτήρισε ως προϊόν παιδικής φαντασίας το περιεχόμενο των καταγγελιών.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, που τον έκρινε τελικά ένοχο -χωρίς ελαφρυντικά- για αποπλάνηση παιδιών που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη της ηλικίας τους, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο 52χρονος επέστρεψε στις φυλακές.Σχόλια