Θεσσαλονίκη: Σύλληψη εκδότη για μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη εκδότη για μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους

Στη σύλληψη του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου προσωρινής διοίκησης βορειοελλαδίτικης εκδοτικής εταιρίας προχώρησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη, μετά από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του εργαζόμενοι της επιχείρησης για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.

Αναλυτικότερα, η μήνυση που κατατέθηκε από τέσσερις εργαζόμενους της επιχείρησης, αφορά στις αποδοχές του Απριλίου, ενώ όπως επισημαίνουν οι μηνυτές, εκτός από τις αποδοχές του Απριλίου -για τις οποίες κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία-, έχουν να λάβουν δεδουλευμένα από τον περασμένο Ιανουάριο, όπως επίσης τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους ισχύει για το σύνολο των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς επιχειρηματίας διορίστηκε ως επικεφαλής προσωρινής διοίκησης, μετά την παραίτηση του πατέρα του, γνωστού βιομηχάνου.

Η εταιρία που εκδίδει -μεταξύ άλλων- την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» κατέθεσε πρόσφατα αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, που όμως απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.Σχόλια