Θεσσαλονίκη: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι

Με αποχή από την υπερωριακή εργασία, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ Α.Ε.), διεκδικώντας να μην προχωρήσει η προγραμματισμένη πώληση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Δημήτρης Μακρής, με ανακοίνωσή του σήμερα κάλεσε τους εργαζόμενους να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποιήσεων, ώστε να μην διακόπτεται η λειτουργία του λιμένος, καθώς ήδη έχουν προκύψει προβλήματα.

«Η συνεχιζόμενη για πέμπτη εβδομάδα επιλεγείσα μορφή αγώνα της αποχής από την εργασία το Σαββατοκύριακο, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών του λιμένος, με επιπτώσεις στην εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, ιδιαίτερα ενόψει του Πάσχα. Η ενδεχόμενη συνέχιση αυτής της μορφής κινητοποιήσεων θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αξιοπιστία της εταιρείας προς τους πελάτες της», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο κ. Μακρής, προσθέτοντας ότι οι διαβουλεύσεις με τους εργαζομένους θα συνεχιστούν, καθώς με τον διάλογο είναι δυνατόν να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι σημείωσαν σε δική τους ανακοίνωση ότι στις δύο συναντήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη μεταξύ της διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε. και των εκπροσώπων τους, «δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τα δυσμενή σενάρια για τη τύχη των εργαζόμενων με την επιχειρούμενη πώληση. Καταγράφηκε το Βαθύ χάσμα που χωρίζει τους εργαζόμενους από την κυβερνητική πολιτική […] ενώ φάνηκε ότι η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των θέσεων εργασίας δεν είναι στις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ».

Οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου την Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.Σχόλια