Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της αστυνομίας υπάλληλος των ΕΛΤΑ που άνοιγε φακέλους και υπεξαιρούσε χρήματα & αντικείμενα

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της αστυνομίας υπάλληλος των ΕΛΤΑ που άνοιγε φακέλους και υπεξαιρούσε χρήματα & αντικείμενα

Στη σύλληψη υπαλλήλου των ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι αρχές, με την κατηγορία ότι παραβίαζε φακέλους και αφαιρούσε από αυτούς, ανάλογα με την περίπτωση, χρήματα κι άλλα αντικείμενα.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 56χρονο ταξινομητή, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, την ώρα που άνοιξε τρεις επιστολές και υπεξαίρεσε δύο cd μουσικής, τα οποία και βρέθηκαν στο χώρο εργασίας του.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες που έκαναν πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για παραβίαση επιστολών τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 56χρονος, από το 2011 κι όποτε εργαζόταν στο πόστο του ταξινομητή, κατηγορείται ότι άνοιγε συστηματικά φάκελους, υπεξαιρώντας -κατά περίπτωση- διάφορα χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει συνάδελφό του, στον οποίο ο 56χρονος φαίνεται ότι παρέδωσε φακέλους με ινδική κάνναβη, ύστερα από παρότρυνση του ιδίου.

Ο δεύτερος ταχυδρομικός υπάλληλος, εντούτοις, δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Σε έρευνα στο σπίτι και στο εργασιακό περιβάλλον του 56χρονου, κατασχέθηκαν 800 ευρώ, ποσό που εκτιμάται ότι προέρχεται από παράνομη δραστηριότητα, δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη (μικτού βάρους 23,3 και 2,4 γραμμάρια αντίστοιχα) και ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), καθαρού βάρους 3,7 γραμμαρίων.Σχόλια