Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ζευγάρι για βάναυση κακοποίηση των ανήλικων παιδιών του – Σοκάρει το κατηγορητήριο

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ζευγάρι για βάναυση κακοποίηση των ανήλικων παιδιών του – Σοκάρει το κατηγορητήριο

Σε κάθειρξη 14 ετών καταδικάστηκε ζευγάρι που κακοποιούσε βάναυσα τα ανήλικα παιδιά του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Θεσσαλονίκης, με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, όπως αυτές περιγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, να προκαλούν οργή και αποτροπιασμό.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι γονείς έστελναν τα ηλικίας 9 και 8 ετών, τότε, παιδιά τους (αγοράκι και κοριτσάκι) να κλέψουν, κι όταν αυτά επέστρεφαν με άδεια χέρια στο σπίτι, τα βασάνιζαν.

Κατά το κατηγορητήριο, οι γονείς έδεναν τα άτυχα παιδιά πισθάγκωνα και τα χτυπούσαν ανελέητα, άλλοτε με πλάστη κι άλλοτε με βέργα, τα έστελναν τη νύχτα γυμνά να κοιμηθούν εκτός σπιτιού, έκαιγαν τα χέρια τους με τσιγάρο ή μεταλλική βέργα σόμπας κ.ά., ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έτρωγαν επιδεικτικά μπροστά στα ανήλικα, αφήνοντάς τα νηστικά…

Οι δάσκαλοι των παιδιών –τα οποία σήμερα ζουν σε ανάδοχες οικογένειες- είχαν διαπιστώσει σημάδια κακοποίησης και υποσιτισμού, οπότε άρχισε να ερευνάται η υπόθεση.

«Καταπέλτης» για τους κατηγορούμενους αποτελέσαν οι ιατρικές γνωματεύσεις, όπου αναφέρεται ότι τα δύο αδελφάκια έφεραν εκδορές, μώλωπες, κατάγματα και εγκαύματα.

Απολογούμενοι, ο Έλληνας πατέρας και η Ρουμάνα μητέρα, αρνήθηκαν τα περί κακοποίησης, λέγοντας ότι κάποιες φορές τα χτυπούσαν με βέργα για να τα συνετίσουν, επειδή έκλεβαν και ήταν άτακτα.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2014 σε χωριό έξω από την Κατερίνη όπου ζούσε η οικογένεια.

Ένα χρόνο αργότερα, το ανδρόγυνο, ένα 36χρονος και η 37χρονη σύζυγός του, κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το οποίο τους τιμώρησε με κάθειρξη 15 ετών, έκαστο, αλλά κατά της απόφασης είχε ασκηθεί έφεση από εισαγγελέα, με συνέπεια η δίκη να επαναληφθεί από μηδενική βάση, αυτή τη φορά από ΜΟΕ.

Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για τις πράξεις τους χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισε να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση, με αποτέλεσμα να πάρουν το δρόμο για τις φυλακές.Σχόλια