Θέτουν σε αργία τον Αχιλλέα Μπέο

Θέτουν σε αργία τον Αχιλλέα Μπέο

Του Πέτρου Κουσουλού

Την επιβολή του μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο ζητεί ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κώστας Πουλάκης.

Αιτία αποτελεί η παραπομπή του κ. Μπέου για την υπόθεση των ύποπτων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου και την επιβολή των περιοριστικών όρων που δεν έχουν αρθεί μέχρι σήμερα.

Με τα έγγραφα ντοκουμέντα τα οποία αποκαλύπτει το ereportaz και αποστέλλονται προς την αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Πουλάκης επισημαίνει ότι η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται και σε περίπτωση «αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση».

Στο ίδιο έγγραφο ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνει ότι μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου του 2015, οπότε και εκδόθηκε υπηρεσιακή βεβαίωση του τμήματος Βουλευμάτων του εφετείου Αθηνών, δεν είχε ασκηθεί αναίρεση στο εφετειακό βούλευμα το οποίο παρέπεμπε σε δίκη για την υπόθεση των ύποπτων αγώνων τον κ. Μπέο και τους συγκατηγορούμενούς του. Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο δικαστικό έγγραφο δεν προέβλεπε την άρση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου.

Έτσι λοιπόν ο κ. Πουλάκης εκτιμά ότι είχε παρέλθει το χρονικό διάστημα του ενός μήνα από την καθαρογραφή και την επίδοση του βουλεύματος στον κατηγορούμενο δήμαρχο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν ασκήθηκε αναίρεση με αποτέλεσμα το βούλευμα να καταστεί αμετάκλητο.

Γι’ αυτό λοιπόν ζητεί την εφαρμογή των άρθρων 236 και 238 του νόμου 3852/2010 βάσει των οποίων κατηγορούμενοι στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση πρέπει να τεθούν σε καθεστώς αργίας.

Μάλιστα το έγγραφο του γγ καταλήγει ότι»τυχόν παράβαση της ως άνω υποχρέωσης ή υπαίτια χρονοτριβή στην εκπλήρωσή της, πλήττει ευθέως το δημόσιο συμφέρον, συνιστά δε παράβαση νόμιμης υποχρέωσης και πειθαρχικό παράπτωμα.

beos

Η απόφαση του δικαστηρίου στις 20 Οκτωβρίου

Στις 20 Οκτωβρίου το Γ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή αλλά και μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως στο δήμαρχο Βόλου και πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα.

Την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας υποστηρίζοντας πως ακόμα και αν το θύμα σήμερα λέει πως δεν θυμάται δεν παίζει ρόλο καθώς η προανακριτική του κατάθεση ήταν πιο κοντά στα γεγονότα.

Η ποινική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο για απόπειρα εκβίασης, είχε ασκηθεί την άνοιξη του 2011 από τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, μετά από καταγγελίες του Αλέξη Κούγια και του Σωτήρη Βοργιά, συνοδευόμενες από παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες .
Η ακριβής κατηγορία ήταν «απόπειρα εκβίασης στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητος που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος» και είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.
eggrafo 1
eggrafo 2
eggrafo 3
eggrafo 4
eggrafo 5


Σχόλια