«Θύελλα» αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόσυρση του παράλληλου προγράμματος

«Θύελλα» αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόσυρση του παράλληλου προγράμματος

Eσωκομματική κρίση έχει προκληθεί στο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της άτακτης υποχώρησης της κυβέρνησης στους νέους εκβιασμούς των δανειστών που είχε σαν αποτέλεσμα τη ντροπιαστική απόσυρση του νομοσχεδίου με το οποίο υλοποιούνταν μέρος του «παράλληλου προγράμματος», που ήταν η προεκλογική σημαία του κόμματος.

Την απόφαση έλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες αφού είχε ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο που είχαν σύσκεψη στην Αθήνα.

Το Μέγαρο Μαξίμου πέταξε το μπαλάκι του επώδυνου χειρισμού στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο οποίος συγκάλεσε την σύσκεψη των προέδρων της Βουλής και πήρε την απόφαση για την αναστολή της συζήτησης του νομοσχεδίου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση χθες

«Μετά την χθεσινή ανεύθυνη στάση και την αποχώρηση τριών κομμάτων από τη κοινοβουλευτική διαδικασία, με την ανυπόστατη καταγγελία ότι δήθεν το νομοσχέδιο που κατατίθεται με επείγουσα διαδικασία επιβαρύνει δημοσιονομικά και εκτροχιάζει το προϋπολογισμό, δημιουργήθηκαν εξίσου ανυπόστατες εντυπώσεις με κίνδυνο να προκληθούν εμπόδια στην διαπραγμάτευση, αλλά και στο κυβερνητικό έργο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Κατόπιν αυτού ο Πρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε στη Σύνοδο των Προέδρων την συνέχιση της συζήτησης του ν/σ, με την κανονική διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, στην αρχή του χρόνου. Το νομοσχέδιο ποτέ δεν αποσύρθηκε»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισχυρότερη αυτή τη στιγμή εσωκομματική συνιστώσα, η τάση των «53» είναι έτοιμη να… εκραγεί. Ενδεικτικό είναι ότι την προηγουμένη της άτακτης κυβερνητικής υποχώρησης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία το «παράλληλο πρόγραμμα» παρουσιάστηκε σαν…. μέγιστο επίτευγμα της κυβέρνησης.

Ενώ μόλις ελάχιστες ώρες πριν τον εξευτελισμό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης με συνέντευξή του (στον κομματικό ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο») εκθείαζε κι αυτός το «παράλληλο»!

Οι παρενέργειες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναμένονται σοβαρότατες.Σχόλια