Θύμα χάκερ ο mr Ζούκερμπεργκ λόγω… password

Θύμα χάκερ ο mr Ζούκερμπεργκ λόγω… password

Το ατυχές περιστατικό που συνέβη στον ιδιοκτήτη του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι ακόμη μια απόδειξη του γνωστού σε όλους ρητό ότι» «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται».

Τι συνέβη όμως;

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα το πρωί της Δευτέρας ο Ζούκερμπεργκ για λίγα λεπτά έπεσε θύμα χάκερ που απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς του στο Twitter και το Pinterest. ο χάκερ με το όνομα OurMine υποστηρίζει ότι το κατάφερε αυτό επειδή ο Mr Facebook είχε στις δύο αυτές υπηρεσίες τον ίδιο κωδικό ασφαλείας με αυτόν που χρησιμοποιούσε στο LinkedIn και στον οποίο απέκτησε πρόσβαση το 2012 όταν διέρρευσαν 117 εκατομμύρια passwords από το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.

Ο χάκερ αφού απέκτησε πρόσβαση στους δύο λογαριασμούς του Ζούκερμπεργκ έγραψε αρχικά στο Twitter ότι «ήσουν στη βάση δεδομένων του LinkedIn… στείλε DM για απόδειξη» (“you were in Linkedin Database… DM for proof”) και στη συνέχεια άλλαξε το όνομα του λογαριασμού του Mr Facebook στο Pinterest γράφοντας «Έπεσε θύμα των χάκερ Our Mine Team» (“Hacked By OurMine Team”).

Αντίθετα το Facebook διαψεύδει ότι ο χάκερ δεν απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό του Ζούκερμπεργκ στο Instagram (σ.σ. ανήκει πλέον στο Facebook).

Διαβάστε επίσης:

Άδεια πατρότητας σκοπεύει να πάρει ο δημιουργός του Facebook, Μ. ΖούκερμπεργκΣχόλια