«Θησαυρός» όπλων σε πλοίο με προορισμό τη Λιβύη

«Θησαυρός» όπλων σε πλοίο με προορισμό τη Λιβύη

Μισό εκατομμύριο σφαίρες των 9 mm και περίπου 5.000 όπλα περιέχουν τα δύο πρώτα εμπορευματοκιβώτια του φορτηγού πλοίου Haddad 1 σημαίας Βολιβίας που κατέπλευσε στο λιμάνι Ηρακλείου όπου και ξεκίνησε η διαδικασία εκφόρτωσης των συνολικά 14 εμπορευματοκιβωτίων, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων και Εισαγγελικής Αρχής.

Το Λιμενικό έδωσε στην δημοσιότητα και σχετικό βίντεο από την έρευνα στα κοντέινερ του πλοίου

Το πλοίο «Ηaddad 1» βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ηρακλείου  όπου τελωνειακοί και λιμενικοί πραγματοποιούν ελέγχους, έπειτα από τον εντοπισμό κοντέινερ με παράνομο οπλισμό. Το πλοίο έφθασε στο λιμάνι του Ηρακλείου περίπου στις 04.30 τα ξημερώματα, ωστόσο παραμένει εκτός του λιμένα, έως ότου ελεγχθεί το φορτίο που μεταφέρει.

ploio1 ploio2 ploio3 ploio4 ploio5

Η ειδική ομάδα έχει κάνει φύλλο και φτερό το φορτηγό πλοίο με τη σταδιακή αποκάλυψη του φορτίου του να επιβεβαιώνει τις υποψίες για την ύπαρξη οπλισμού-μαμούθ με παραλήπτες ακόμα και τζιχαντιστές. Το πλοίο με σημαία Βολιβίας, είχε προορισμό άλλωστε τη Μισράτα της Λιβύης, πόλη που αποτελεί προπύργιο του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από πληροφορίες -πιθανότατα της ΕΥΠ-, το «Ηaddad 1», το οποίο προερχόταν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας της Τουρκίας και είχε προορισμό τη Λιβύη, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή 20 μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών των Λιμενικών Αρχών.

Το φορτηγό πλοίο στα χαρτιά του είχε δηλώσει εμπόρευμα με πλαστικά. Το επταμελές πλήρωμά του αποτελείται από υπηκόους Συρίας, Αιγύπτου και Ινδίας.Σχόλια