Θρίαμβος Τσίπρα λόγω έλλειψης αντιπολίτευσης

Θρίαμβος Τσίπρα λόγω έλλειψης αντιπολίτευσης

Τον Γενάρη του 2015 ο ελληνικός λαός εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 37% (σχεδόν) για να σκίσει το Μνημόνιο.

Επτά μήνες αργότερα ξαναγίνονται εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει σχεδόν 36% και μαζί με τον Καμμένο σχηματίζει εκ νέου κυβέρνηση. Ο Λαφαζάνης, η Ζωή και οι εκφραστές του ΟΧΙ που στο μεσοδιάστημα είχε λάβει 62% στο δημοψήφισμα, μένουν εκτός Βουλής. Αντίθετα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας γίνεται ο Λεβέντης και άλλοι οκτώ συναγωνιστές του. Συμπεριφορά χαβαλέ; Μπορεί και ναι…

Τους τελευταίους επτά μήνες στην Ελλάδα έχουν συμβεί μια σειρά από γεγονότα: Μια αποτυχημένη –καθ’ ομολογία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- διαπραγμάτευση, τα capital controls, ένα δημοψήφισμα, το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, το Μνημόνιο ΙΙΙ και εν τέλει οι νέες εκλογές.

Σε αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα κάνει πραγματικό περίπατο. Υγιεινό περίπατο. Όχι! Ο Τσίπρας δεν είναι ο ηγέτης του μέλλοντος. Δεν είναι ούτε ο Ανδρέας του 80’.

Οι άλλοι είναι απλά ανύπαρκτοι. Και οι ίδιοι και τα επικοινωνιακά τους επιτελεία.

Μέσα σε επτά μήνες ο Έλληνας είδε την ζωή του να χειροτερεύει και όμως πήγε και ψήφισε πάλι εκείνον που του έταξε ένα καλύτερο μέλλον για να φέρει ένα χειρότερο Μνημόνιο. Και όμως στις εκλογές πήγε και τον ξαναψήφισε! Γιατί; Πολύ απλά γιατί κανείς από τους υπόλοιπους δεν κατάφερε να δώσει μια πειστική εναλλακτική πρόταση.

Αποδεικνύεται και κάτι άλλο. Ότι ο Έλληνας –διαχρονικά τώρα- ψηφίζει τον μεγαλύτερο λαϊκιστή (αφενός) και αφετέρου εκείνον που θα του θέσει ένα σαφές δίλημμα.

«Η εγώ ή το παλιό», είπε ο Αλέξης στο εκλογικό σώμα. Προηγουμένως βέβαια είχε στηριχθεί στο «παλιό» προκειμένου να περάσει το Μνημόνιο και να μην φάμε κλωτσιά από την Νομισματική Ένωση.

Τι άλλο επανέλαβε; Την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Και αυτό έπιασε. Ο κόσμος, ο ψηφοφόρος, ο λαός δεν είναι σε θέση να γνωρίζει. Δεν είναι δουλειά του να ξέρει ότι επί επτά μήνες ελάχιστα έγιναν σε αυτόν τον τομέα. Ακούει Siemens και δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει ότι ενώ η Αρχή του Ράικου για τις Δημόσιες Συμβάσεις ψάχνει την υπόθεση, υπουργοί της κυβέρνησης νομιμοποιούσαν την σύμβαση Στουρνάρα.

Ακούει για την λίστα Λαγκάρντ, αλλά δεν ξέρει ότι υπάρχουν και άλλες λίστες οι οποίες δεν έχουν διερευνηθεί και ότι οι Οικ. Εισαγγελείς ζητούσαν 300 επιστημονικούς συνεργάτες τους οποίους ποτέ δεν παρείχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν ξέρει και πολλά άλλα, υποθέσεις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες…

Τα πράγματα είναι απλά. Για λόγους εθνικής επιβίωσης και με λαθεμένη επικοινωνιακή τακτική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, ανέστειλαν την αντιπολιτευτική τους ιδιότητα και συνέπραξαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην ψήφιση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙΙ. Δεν κατέδειξαν επαρκώς τα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησης. Πολιτεύτηκαν αμυνόμενοι, χωρίς ξεκάθαρο στόχο και μήνυμα. Και το πλήρωσαν (ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ) ακριβά. Απλά τα πράγματα…Σχόλια