Θρίλερ με την επιστολή Τσακαλώτου – Σενάρια για νέο Eurogroup

Θρίλερ με την επιστολή Τσακαλώτου – Σενάρια για νέο Eurogroup

Η επιστολή που ζήτησαν μέσω του χθεσινού Euro Working Group από την ελληνική πλευρά οι θεσμοί όπου θα υπήρξαν «έγγραφες λογιστικές και πολιτικές διευκρινίσεις», για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους περιμένουν οι δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά που αιτούνται οι θεσμοί είναι ότι ο μποναμάς είναι «επίδομα άπαξ» και όχι «13η σύνταξη». 

Πρόκειται για γραπτές δεσμεύσεις ότι «δεν θα επαναληφθεί» o «μποναμάς» τις οποίες ζήτησαν από Αθήνα οι συνεργάτες των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, για να κλείσει χωρίς άλλες συνέπειες η συζήτηση για την μονομερή ενέργεια της εξαγγελίας Τσίπρα.

Αντιθέτως οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης πίεσαν τον κύριο Τσακαλώτο να βάλει την υπογραφή του σε κείμενο που να λέει πως οι παροχές αυτές αφορούν μόνο το 2016 και δεν θα ξαναγίνουν.

Πληροφορίες για Eurogroup 

Πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα σήμερα φέρεται να σχεδιάζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τις νέες επιφυλάξεις που εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κατά τη διάρκεια της πρωινής τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο κ. Ντάισελμπλουμ αναμένεται να συγκαλέσει εκτάκτως τηλεδιάσκεψη του Eurogroup σήμερα, Τετάρτη.

Τσίπρας: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από κανέναν, θα δοθεί η 13η σύνταξη

Στο Ηράκλειο χθες, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε, πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις παροχές που είχε εξαγγείλει, και πως αυτό θα γίνει παρά τις όποιες αντιρρήσεις διατυπώνουν οι δανειστές: «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από κανέναν, επιστρέφουμε στον ελληνικό λαό τους κόπους του»,

Μιλώντας από την Κρήτη ο Πρωθυπουργός επανέλαβε το «13η σύνταξη», πράγμα, δηλαδή που σήμερα με την επιστολή του αναιρεί ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ενεργοποιείται ο «δότης» κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να χορηγήσουμε την 13η σύνταξη, η οποία θα καταβληθεί σε πάνω από ένα εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχους στις 22 Δεκεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από το 11:20

 Σχόλια