Θρήνος για τον χαμό του πυροσβέστη

Θρήνος για τον χαμό του πυροσβέστη

  • Ο 33χρονος πυροσβέστης είχε τραυματιστεί την Πέμπτη στη φωτιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας
  • Βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά τα βαριά τραύματα στη θωρακική χώρα
  • «Δεν φοβάμαι να ρισκάρω τη ζωή μου για να σώσω ζωές», έλεγε πάντα
  • Συλλυπητήρια από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προς τον οικογένειά του

 

Ο 33χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός, Αριστείδης Μουζακίτης, δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί της Δευτέρας κι ενώ βρισκόταν στο Νοσοκομείο Αεροπορίας από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όταν το αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο μετέβαινε εκείνος και δύο συνάδελφοί του, ανετράπη της πορείας του, καθ’ οδόν στο μέτωπο της φωτιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Κάθε καλοκαίρι η Ελλάδα θρηνεί το χαμό των πυροσβεστών στον αγώνα κατάσβεσης πυρκαγιών στα δάση μας, μα αυτή τη φορά το δυστύχημα δεν συνέβη σε μάχη με τις φλόγες, αλλά επειδή ανετράπη ένα τρακτέρ με το οποίο προσπάθησαν να προσεγγίσουν στο μέτωπο οι άνδρες της πυροσβεστικής (καθώς δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση με άλλο τρόπο).

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, αποχαιρέτισε τον Αριστείδη με το εξής μήνυμα: «Έφυγε σαν ήρωας. Εκπροσωπώντας σύσσωμη την πυροσβεστική οικογένεια, θέλω να αποτίσω φόρο τιμής, σε έναν νεαρό και σπουδαίο συνάδελφο, τον δόκιμο ανθυποπυραγό Μουζακίτη Αριστείδη, που απροσδόκητα έφυγε σαν ήρωας από κοντά μας, πιστός στο καθήκον και στην υπηρεσιακή συνέπεια. Ένας νέος άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην κοινωνική προσφορά και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Αιωνία του η μνήμη».

Συλλυπητήρια στους οικείους του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Α. Μουζακίτη που έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος στην Κόρινθο», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το ελικόπτερο με το οποίο είχε μεταφερθεί άμεσα από την Κόρινθο στο 251ο Νοσοκομείο Αεροπορίας

 

Ο Αριστείδης Μουζακίτης γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014 ως μόνιμος Πυροσβέστης, ενώ από το 2012 κι έπειτα υπηρετούσε ως Πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης. Εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών τον Σεπτέμβριο του 2015 και υπηρετούσε στο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ. Πάντα έλεγε πως δεν φοβάται να ρισκάρει τη ζωή του προκειμένου να σώσει τους συνανθρώπους του.Σχόλια