Τι απαντά ο δήμαρχος Αλιμου για τους πίνακες και την ΕΥΔΑΠ

Τι απαντά ο δήμαρχος Αλιμου για τους πίνακες και την ΕΥΔΑΠ

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε αποκλειστικά στον Πέτρο Κουσουλό και στο «Νυχτερινό Ρεπορτάζ».

Κλήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες εις βάρος του, καθώς υπάρχουν «φωνές» οι οποίες ισχυρίζονται ότι έχει… γεμίσει τον Άλιμο με έργα τέχνης και την ίδια ώρα δεν πληρώνει τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ!

Εξήγησε πως τα δημοσιεύματα είναι αστήριχτα και υπονόησε πως κάποιος μέσα στο δήμο λειτούργησε προπαγανδιστικά εναντίον του. 

«Η αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει κάτι να πει απέναντι σε μία πετυχημένη δημοτική αρχή και θα σας εξηγήσω την αλήθεια. Αυτό που μου κάνει πραγματικά εντύπωση είναι ότι το Πρώτο Θέμα υιοθετεί πράγματα που είναι εντελώς ψέματα και τα αναπαράγει χωρίς καμία διασταύρωση», είπε αρχικά ο δήμαρχος Αλίμου και συνέχισε:

«Όταν έμαθα για το δημοσίευμα πραγματικά δεν πίστευα αυτά που διάβαζα. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τέτοια δημοσιεύματα σε κάποια έντυπα και περιθωριακά σάιτ, αλλά σας το λέω ειλικρινά πως δεν περίμενα ποτέ μία εφημερίδα σαν το Πρώτο Θέμα να μπει σε μία τέτοια διαδικασία. Σε αντίστοιχο δημοσίευμα στο έντυπο της Κυριακής που έπεσε στην αντίληψή μου, τους είχα απαντήσει πως αυτά που λένε για τα έργα τέχνης είναι φρικτά ψέματα και δεν μπήκαν στη διαδικασία να το διασταυρώσουν είτε μέσω της Διαύγειας, είτε μέσω εγγράφων που μπορούσα να τους στείλω. Τελικά λίγες μέρες μετά το δημοσίευσαν και στο διαδίκτυο.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πρώτον, η τέχνη δεν είναι κακό πράγμα. Χρειάζεται και χρειάζεται ειδικά στις μέρες μας που υπάρχει κρίση και παρακμή. Αν κάτι μπορεί να μας βγάλει από τα χάλια και την παρακμή που έχουμε ως κοινωνία είναι και η τέχνη. Να μην πηγαίνουμε στην αντίληψη πως επειδή έχουμε κρίση να μην πηγαίνουμε προς την τέχνη και τον πολιτισμό, διότι καήκαμε. Αυτή είναι μεσαιωνική αντίληψη. Δεύτερον, ο δήμος πληρώνει κανονικά την ΕΥΔΑΠ. Δεν μπορώ να καταλάβω που βρήκαν πως δεν πληρώνουμε. Πήραν τηλέφωνο την Υπηρεσία να το διασταυρώσουν; Μιλάνε και για ένα ποσό, 47.000 ευρώ. Να ξέρετε πως αυτό το είχε θέσει ως ερώτημα ένα μέλος του Δ.Σ. του δήμου και πήρε αποστομωτική απάντηση από μένα και με έκπληξη βλέπω το Πρώτο Θέμα να τα επαναλαμβάνει. Μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό το πράγμα. Την πληρώνω και την παραπληρώνω την ΕΥΔΑΠ! Και θα σας πω το εξής: Παρέλαβα το δήμο τον Δεκέμβρη του 2014 και μεταξύ άλλων βρήκα 30.000.000 ευρώ χρέη που τα έχω μειώσει σήμερα στα μισά! Ανάμεσα στα άλλα ήταν και ένα χρέος 400.000 στην ΕΥΔΑΠ. Αμέσως συνεργάστηκα με την ΕΥΔΑΠ και κάναμε ένα συμφωνητικό, κουρεύτηκε το ποσό και βάλαμε δόσεις για να το αποπληρώσει ο δήμος. Είμαστε στη διαδικασία που έχει μείνει ένα υπόλοιπο 41.000 ευρώ, και όχι 47.000 που λέει το δημοσίευμα, ποσό το οποίο πληρώνω κανονικά, πληρώνω 4.000 ευρώ το μήνα και είναι τα παλιά χρέη που βρήκα. Εγώ ότι καταναλώνει ο δήμος το πληρώνω στην ώρα του. Άρα λοιπόν, και πληρώνω τα παλιά χρέη και τις υποχρεώσεις και κάνω έργα και φτιάχνω την αποθήκη και έχω την πόλη καθαρή! Δηλαδή τι λέει το Πρώτο Θέμα; Επειδή οι προηγούμενοι δεν πληρώνανε την ΕΥΔΑΠ, εγώ να μην κάνω έργα;»

Στη συνέχεια ο Πέτρος Κουσολός αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν επικοινώνησαν μαζί του οι δημοσιογράφοι του Πρώτου Θέματος και πήρε την εξής απάντηση: «Ξαναλέω, δεν με πήρανε ποτέ και δημοσιεύσανε ένα πρόχειρο τευτέρι, ούτε καν επίσημο έντυπο. Ποιος παρήγαγε αυτό το έγγραφο χωρίς σφραγίδες; Δεν το περίμενα, να λειτουργεί μία μεγάλη εφημερίδα ως προπαγανδιστικό όργανο ενός στελέχος της αντιπολίτευσης του δήμου…».

 


Σχόλια