Τι απαντάει ο δικηγόρος της Γ. Τσατάνη για τα δημοσιεύματα περί πειθαρχικής δίωξης

Τι απαντάει ο δικηγόρος της Γ. Τσατάνη για τα δημοσιεύματα περί πειθαρχικής δίωξης

Αναληθή χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα περί δήθεν άσκησης πειθαρχικής διώξεως σε βάρος της εισαγγελέως, Γεωργίας Τσατάνη, ο δικηγόρος της, Θέμης Σοφός, σημειώνοντας ότι υποκινούνται ενόψει της αυριανής ακρόασης της κ. Τσατάνη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

1

Με αναρτήσεις του στο Twitter, ο κ. Σοφός σημειώνει επίσης ότι ο ίδιος ο Αντεισαγγελέας του ΑΠ, Κ. Ν. Παντελής, διέψευσε τα όσα ακούγονται περί δήθεν κατάθεσής του εναντίον της κ. Τσατάνη.

2

Νωρίτερα, αίσθηση είχε προκαλέσει η είδηση περί αιτήματος άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, μια ημέρα πριν την παρουσία της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ειδικότερα, μετά τη διεξαγωγή της πειθαρχικής έρευνας από την Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ασπασία Καρέλλου, σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης του επιχειρηματία Αντρέα Βγενόπουλου και την αρχειοθέτησή της από την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ζητείται μέσω του πορίσματος η πειθαρχική δίωξη της Εισαγγελέως.


Κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής έρευνας, στην Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κατέθεσαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής καθώς και Κύπριοι Ανακριτές.

ΔΙΑΒΆΣΤΕ εδώ όλες τις καταθέσεις όπως τις αποκάλυψε το Ereportaz.


Σύμφωνα με το Πόρισμα που ενοχοποιεί την Εισαγγελέα Τσατάνη, κατηγορείται, γιατί ενώ σε κοινή σύσκεψη μεταξύ Ελλήνων Εισαγγελέων και Κύπριων συναδέλφων τους που έγινε στις 10 Ιουλίου 2015, είχε αποφασισθεί το κομμάτι της έρευνας για το χρηματισμό του Κεντρικού Τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου να διεξαχθεί από τις Κυπριακές Αρχές, η κ. Τσατάνη το συμπεριέλαβε στη δική της έρευνα και το αρχειοθέτησε. Παράλληλα, είχε υποβάλει αναφορά στην ηγεσία του Αρείου Πάγου καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Θάνου άσκησε χθες πειθαρχική αγωγή εις βάρος της κ.Τσατάνη για αυτά τα δύο παραπτώματα, κρίνοντας ότι η «συμπεριφορά της εισαγγελέως εφετών δεν συνάδει με την ιδιότητα της και θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης».


Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Έκθετοι Τασία και… υπουργός για Τσατάνη και Αντιτρομοκρατική


 

 Σχόλια