Τι δήλωσαν οι Τούρκοι πραξικοπηματίες που ήρθαν στην Ελλάδα

Τι δήλωσαν οι Τούρκοι πραξικοπηματίες που ήρθαν στην Ελλάδα

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο απάντησαν στα ερωτήματα των ελληνικών Αρχών για το πώς εγκατέλειψαν τη Τουρκία και ποιος ήταν ο ρόλος τους στο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, πρόκειται για τα πληρώματα δυο ελικοπτέρων μεταφοράς προσωπικού με βάση την Κωνσταντινούπολη -συγκεκριμένα 3 ταγματάρχες, 3 λοχαγοί και 2 αρχιλοχίες.
Τι είπαν στις ελληνικές Αρχές:
«Οι προϊστάμενοι μας στη μονάδα είχαν ενεργό ρόλο στο πραξικόπημα και οι εντολές που μας έδωσαν χθες βράδυ ήταν να πάρουμε τα ελικόπτερα και να τα προσγειώσουμε σ’ ένα ξέφωτο έξω από την Κωνσταντινούπολη και να περιμένουμε εντολές. Αυτό κάναμε. Όμως, κατά τη διάρκεια της νύχτας φοβηθήκαμε για τη ζωή μας καθώς οι ταραχές και οι συμπλοκές ήταν πια σώμα με σώμα. Είδαμε δολοφονίες και αποκεφαλισμούς και τότε καταλάβαμε ότι αν μέναμε στη Τουρκία θα μας σκότωναν. »
Εν συνεχεία, οι Τούρκοι στρατιωτικοί περιέγραψαν γιατί πήραν την απόφαση να έρθουν στην Ελλάδα.
«Ανοίξαμε τους χάρτες και διαπιστώσαμε ότι η πιο κοντινή και ασφαλής διαδρομή ήταν για εμάς η Ελλάδα και το πιο κοντινό αεροδρόμιο αυτό της Αλεξανδρούπολης.
Ύστερα,  ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και αφετέρου να τους παρασχεθεί δικηγόρος.
Είχαν βγάλει από τις στολές τους τα διακριτικά και παρακάλεσαν να τους δοθούν ρούχα για να φορέσουν.

Σύμφωνα με την δικηγόρο των τεσσάρων Ταγματαρχών, Ίλια Μαρινάκη, οι πελάτες της της ανέφεραν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ότι συνειδητοποίησαν αρκετά αργότερα τι συνέβη, όταν μπήκαν στο Ίντερνετ μέσω του κινητού τους τηλεφώνου και είδαν τα διεθνή δημοσιεύματα.Σχόλια