Τη δημιουργία προσφυγικού καταυλισμού στο Παρίσι ανακοίνωσε η δήμαρχος της πόλης

Τη δημιουργία προσφυγικού καταυλισμού στο Παρίσι ανακοίνωσε η δήμαρχος της πόλης

Τη δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου αυτοσχέδιοι καταυλισμοί διαλύονται τακτικά από τις δημόσιες αρχές, κυρίως για ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής, ανακοίνωσε η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.

Όπως τόνισε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου, ο καταυλισμός θα σέβεται «τις κανονιστικές προϋποθέσεις» και «τους κανονισμούς των προσφυγικών και μεταναστευτικών καταυλισμών που υπαγορεύονται από τον ΟΗΕ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες».

Ο καταυλισμός του Παρισιού θα έχει ως πρότυπο τον πρώτο καταυλισμό που άνοιξε στη Γαλλία σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ύπατης Αρμοστείας στο Γκραντ-Σιντ, στον βορρά, ενώ θα διαθέτει χώρους φιλοξενίας όπου οι πρόσφυγες θα μπορούν να εγκατασταθούν γρήγορα, αλλά θα έχουν «όλες τις απαραίτητες ανέσεις».

Σύμφωνα με την κ. Ινταλγκό, τα εγκαίνια του καταυλισμού δε θα γίνουν πριν από έναν ή ενάμισι μήνα.
Σε ό,τι αφορά στο μέγεθος του καταυλισμού, η Αν Ινταλγκό δεν έδωσε ακριβείς διαστάσεις, αλλά δήλωσε ότι η έκταση πρέπει να είναι «αρκετά μεγάλη για να υποδεχθεί πολλές εκατοντάδες ανθρώπους».

Η ιδέα είναι «να μη βλέπουμε πια αυτούς τους αναξιοπρεπείς καταυλισμούς» και «οι άνθρωποι που φθάνουν στερημένοι, να μην είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν κάτω από μετρό ή σε χώρους» όπως αυτός που άνοιξε βόρεια του Παρισιού με σχεδόν 800 ανθρώπους, σημείωσε η κ. Ινταλγκό.

«Επιθυμώ να είναι εταίρος το κράτος», τόνισε ακόμη η κ. Ινταλγκό, η οποία εδώ και μήνες αποστασιοποιείται από την καθόλου δημοφιλή σοσιαλιστική κυβέρνηση.Σχόλια