Τι δουλειά είχε ο Τσίπρας στη Γαλλία;

Τι δουλειά είχε ο Τσίπρας στη Γαλλία;

Νέες διαστάσεις παίρνει το ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, μετά και τα νέα ερωτήματα που έθεσε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «Μεσημεριανό Ρεπορτάζ» με τον Πέτρο Κουσουλό στον Alpha 9.89. 

Όπως σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης «το θέμα έχει γίνει πολύ σοβαρότερο απ’αυτό που εκτιμούσα εγώ, δηλαδή ένα ταξίδι αναψυχής στο Παρίσι. Ο κ. Τσίπρας είπε σε non paper ότι είχε συνάντηση με την τράπεζα Rothschild, που είναι επίσημος σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ . Στην Διαύγεια, δεν βγαίνει καμία σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με την Rothschild. Ωστόσο, εάν υπάρχει σύμβαση γιατί δεν έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια η αμοιβή της Rothschild; Εάν δεν υπάρχει, να μας πει ο κ. Πρωθυπουργός γιατί πήγε κρυφά να συναντήσει μία εταιρία που πράγματι διεκδικεί μία σύμβαση με τον ΟΔΔΗΧ αξίας πολλών εκατομμυρίων». «Ποια είναι η δουλειά του πρωθυπουργού να πάει κρυφά στο Παρίσι, για να δει μία μεγάλη εταιρία που προσπαθεί εδώ και μήνες να κάνει συμφωνία με τον ΟΔΔΗΧ; Μετά το ταξίδι του Πρωθυπουργού, υπάρχει κάποια εξέλιξη ως προς την σύμβαση της Rothschild με τον ΟΔΔΗΧ;» πρόσθεσε ρωτώντας.

Γιατί δεν ήταν μαζί του ο Υπουργός Οικονομικών;

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ «εάν δεν υπάρχει σύμβαση με την Rothschild, τότε πρέπει να μας απαντήσει γιατί πήγε κρυφά να δει την εταιρία, χωρίς κανέναν από το οικονομικό επιτελείο, γιατί αδυνατώ να πιστέψω πως ο κ. Τσίπρας έχεις τις οικονομικές γνώσεις για να συζητήσει οικονομικές και τεχνικές λεπτομέρειες για το πως η Ελλάδα θα βγει στις αγορές, γιατί γαλλικά δεν γνωρίζει, αλλά ούτε τα αγγλικά του είναι σε τέτοιο επίπεδο που μπορεί να κάνει τέτοια συζήτηση, χρειάζεται τουλάχιστον μεταφραστή». «Πρέπει να μου πει οπωσδήποτε τι έκανε ο κ. Τσίπρας;», στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο»

Γνωρίζει ο Καμμένος για την συνάντηση Τσίπρα με την Rothschild; 

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο θέτοντας το εξής ερώτημα: «Γνωρίζει για την συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Rothschild o Πάνος Καμμένος;» «Γιατί έλεγε πως η οικογένεια Παπανδρέου, χρεοκόπησε την χώρα σε συνεννόηση με τις Βρυξέλλες και την Rothschild για να πάρουν την χώρα μπιτ παρά». Υπενθυμίζω ότι ο Πάνος Καμμένος κατηγορούσε τον κ. Δένδια ως δικηγόρο της Rothschild, ρωτάμε τον Πάνο Καμμένο ήξερε ότι ο Τσίπρας συναντήθηκε με στελέχη της Rothschild»;

Ξέρουμε ποιοι επέβαιναν στο Πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Όσον αφορά την λίστα των επιβαινόντων ο Αδ. Γεωργιάδης τόνιζε πως «γνωρίζουμε, ποιοι επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, θέλουμε όμως να μας πει στο Μαξίμου, την λίστα. Καθαρός ουρανός, λένε αστραπές δεν φοβάται.» Εγώ δε θα δώσω στη δημοσιότητα τα ονόματα, ούτε την πληροφορία, εγώ λειτουργώ θεσμικά» συμπλήρωσε.

Ερώτηση σε Τσακαλώτο

Τέλος, δύο ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον οποίον καλεί να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει: 

  1. Υπάρχει επίσημη σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με την επενδυτική τράπεζα της Rothschild
  2. Αν ναι, από πότε και με ποια αμοιβή

 

 

 

Η ερώτηση που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή

Ακούστε την συνέντευξη του Άδωνι Γεωργάδη στον Πέτρο Κουσουλό 

Rothschild και L’Oreal επιβεβαιώνουν τις συναντήσεις με Τσίπρα στο Παρίσι

Ως «ιδιωτική» χαρακτηρίζει τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα η διοίκηση του ομίλου L’Oreal.

Σε επικοινωνία της Καθημερινής, η επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της L’Oreal Anne-Laure Richard επιβεβαίωσε μεν τη συνάντηση, πλην όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με την απάντηση της κ. Richard «επρόκειτο για μία ιδιωτική (σ.σ. εννοείται ανεπίσημη) συνάντηση και ουδέν σχόλιο έχουμε σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων». (Το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική: «It was a private meeting, we have no comment regarding topics discussed»).

Τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό επιβεβαιώνει και η Rothschild & Co. Συγκεριμένα, η εκ των επικεφαλής του τμήματος εταιρικών σχέσεων της Rothschild κ. Caroline Nico επιβεβαίωσε ότι ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τράπεζας στις 30 Ιανουαρίου στο Παρίσι. «Η Rothschild & Co δεν θα προβεί σε κανένα περαιτέρω σχόλιο επί του θέματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Σκληρή επίθεση Κικίλια σε Τσίπρα: Τα έξι ερωτήματα της ΝΔ για το ταξίδι στο Παρίσι

 

Σχόλια