Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ για το ελληνικό ντιμπέιτ

Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ για το ελληνικό ντιμπέιτ

Η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ χθες δεν απασχόλησε μόνο τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς σχεδόν όλα τα μεγάλα πρακτορεία και οι εφημερίδες του εξωτερικού έγραψαν τη δική τους άποψη για το ντιμπέιτ, από μια άλλη… σκοπιά…

Τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για σπόντες, καρφιά και καμία ουσιαστική είδηση. Πιο συγκεκριμένα η Guardian έγραψε:

«Ο Τσίπρας, ένας πολιτικός που κάποτε δοκίμαζε υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, τώρα έχει υποστεί σημαντική ζημιά λόγω της λιτότητας – ένα χάπι που οι Έλληνες πρέπει να καταπιούν ως αποτέλεσμα της τρίτης συμφωνίας διάσωσης».

Το πρακτορείο Reuters έκανε λόγο για την «κόντρα» μεταξύ του Α. Τσίπρα και το Ε. Μεϊμαράκη, και την ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ τους.

«Ελάχιστες φωτεινές στιγμές έκαναν την εμφάνισή τους σε αυτό το debate» αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος του Politico.

Το πρακτορείο Bloomberg στάθηκε στην κόντρα ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όταν ο πρώτος κατηγόρησε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι έμπλεκε σε σκάνδαλα.

Τέλος το πρακτορείο Associated Press αναφέρθηκε στα λάθη του Αλέξη Τσίπρα κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, ενώ στο ίδιο μήκος κλίματος κινήθηκε και το ABC News.Σχόλια