Τι είναι το επικίνδυνο «Παιχνίδι των 72 ωρών» που εμφανίστηκε στα social media – Προειδοποίηση της ΕΛΑΣ

Τι είναι το επικίνδυνο «Παιχνίδι των 72 ωρών» που εμφανίστηκε στα social media – Προειδοποίηση της ΕΛΑΣ

Για το «Παιχνίδι των 72 ωρών», ένα διαδικτυακό φαινόμενο που παρουσιάζεται στα social media, κατά το οποίο έφηβοι προκαλούν ο ένας τον άλλο να εξαφανιστούν από το σπίτι τους για 72 ώρες χωρίς να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, προειδοποιεί τους γονείς η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το Game of 72 φέρεται να δημιουργήθηκε στη Γαλλία, με πρώτη γνωστή συμμετέχουσα μια 13χρονη που εξαφάνισε τα ίχνη της για 72 ώρες, προσπαθώντας, όπως δήλωσε, να ανταποκριθεί στους κανόνες του παιχνιδιού.

Αν και στην Ελλάδα το φαινόμενο δε φαίνεται να έχει κάνει μέχρι στιγμής την εμφάνισή του, όμως η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ οι αστυνομικές αρχές πολλών κρατών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς και τα παιδιά, καθώς σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ το φαινόμενο έχει υπερβεί τα όρια.

Σημειώνεται ότι, και καθώς δεν έχουν ακόμη βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία στο διαδίκτυο για την ύπαρξη του επικίνδυνου «παιχνιδιού», μερίδα των ξένων μέσων πιθανολογεί ότι η έκταση που έλαβε το περιστατικό μπορεί να οφείλεται σε αυτοδιαδιδόμενη φάρσα.

Σε κάθε περίπτωση, η αστυνομία καλεί τους γονείς να έρθουν αμέσως σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αν υποπτευθούν πως το παιδί τους σχεδιάζει να συμμετάσχει στο «παιχνίδι – πρόκληση» των 72 ωρών.



Σχόλια