Τι είπαν τα αυστριακά ΜΜΕ για την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως στη Βιέννη

Τι είπαν τα αυστριακά ΜΜΕ για την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως στη Βιέννη

Στην απόφαση της Αθήνας να ανακαλέσει την Ελληνίδα πρέσβη στη Βιέννη, Χρυσούλα Αλιφέρη, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαβουλεύσεις, αναφέρονται τα αυστριακά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, η δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία μετέδωσε ότι εν μέσω της διαμάχης ως προς τη συμπεριφορά της Αυστρίας στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση ανακάλεσε στην Αθήνα την πρέσβη, ενώ αναφέρθηκε και στην προειδοποίηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι μονομερείς πρωτοβουλίες μεμονωμένων κρατών – μελών στη διάρκεια της κρίσης θα μπορούσαν «να υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

H Die Presse προσθέτει πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε το βράδυ της Τετάρτης «ντροπή» το ότι η Αυστρία και άλλες χώρες πραγματοποίησαν στη Βιέννη τη διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων, εκτός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και χωρίς την ελληνική συμμετοχή.

Επίσης αναφέρεται και στην προειδοποίηση του κ. Τσίπρα, πως η Αθήνα θα εμποδίζει πολιτικές αποφάσεις της ΕΕ, έως ότου εφαρμοστεί η συμφωνηθείσα κατανομή των προσφύγων στις χώρες-μέλη.Σχόλια