Τι είπαν Τσίπρας – Ολάντ στην τηλεφωνική τους επικοινωνία το βράδυ της Κυριακής

Τι είπαν Τσίπρας – Ολάντ στην τηλεφωνική τους επικοινωνία το βράδυ της Κυριακής

Σκληρή στάση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα φέρεται να κράτησε εχθές ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

«Η συμπεριφορά μεγάλου και συμπονετικού αδελφού από τη Γαλλία προς την Ελλάδα τελείωσε», φέρεται να είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Γαλλίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γαλλικού περιοδικού Le Nouvel Observateur.

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του, τόνισε στον κ. Ολάντ ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στη ζώνη του ευρώ, και κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο να μην έχει «καμία αμφιβολία γι’ αυτό».

«Αλέξη, θέλω να συνεχίσουμε τον διάλογό μας στα γαλλικά με μεταφραστή για να μην υπάρχει καμία παρανόηση σε σχέση με όσα πρόκειται να σου πω, και τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα ανάμεσά μας. Εσύ έχεις πλέον την ευθύνη να κάνεις προτάσεις. Η μπάλα βρίσκεται στο δικό σου γήπεδο. Πρέπει να ξέρεις ότι πολλά κράτη στην Ευρωζώνη έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Εάν θέλεις πια να διαπραγματευτείς, πρέπει να το κάνεις σε σοβαρές βάσεις. Είμαι έτοιμος να σε βοηθήσω, αλλά πρέπει να μου δώσεις κι εσύ ένα χεράκι. Βοήθησέ με για να σε βοηθήσω», τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους στον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με γαλλικές πηγές.

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια, φέρεται να διαβεβαίωσε τον κ. Ολάντ ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι έτοιμες και επεξεργασμένες.

«Αλέξη, ο χρόνος είναι ελάχιστος. Κάθε ώρα μετρά πλέον. Δεν υπάρχει πολύς χώρος. Πρέπει να κινηθείς άμεσα», απάντησε, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, σε αυστηρό ύφος, ο κ. Ολάντ.Σχόλια