Τι είπε στον Alpha 989 ο πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ για τα «Greek Papers»

Τι είπε στον Alpha 989 ο πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ για τα «Greek Papers»

Στο ραδιόφωνο του Alpha και τον Πέτρο Κουσουλό μίλησε ο πρώην διευθυντής κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, αναφορικά με τα Greek Papers, και τους ελέγχους που άρχισαν να γίνονται το 2012 σε περισσότερες από 400 offshore, οι οποίοι δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

Σύμφωνα με τον κ. Φλωράτο, αν και στις αρχές όταν είχαν ξεκινήσει οι έλεγχοι, είχαν εισπραχθεί περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, στη συνέχεια ο ελεγκτικός μηχανισμός αδρανοποιήθηκε, λόγω διαφόρων προβλημάτων.

Όπως εξήγησε ο κ. Φλωράτος, οι offshore χρησιμοποιούνταν κατά τον εξής τρόπο: κάποιοι φούσκωναν την αξία του ακινήτου, έπαιρναν στη συνέχεια δάνειο, αγόραζαν το ακίνητο, το «έριχναν» στην offshore, και τους… περίσσευαν και τα λεφτά από το δάνειο.

Όλα αυτά είναι αναμενόμενα, δηλώνει ο κ. Φλωράτος, όταν η ΕΔΕ που πρέπει να κάνει προληπτικούς ελέγχους, δεν έχει ακόμα κτίρια για να στεγαστούν οι υπάλληλοί της, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Λάρισας.

«Το αποτέλεσμα της αδράνειας του ελεγκτικού μηχανισμού δεν έφερε έσοδα, και ο μόνος τρόπος πλέον είναι το κόψιμο των συντάξεων και η αύξηση φόρων», τόνισε ο κ. Φλωράτος.

«Ο ελεγκτικός μηχανισμός πρέπει να βρει καταλύματα να μένουν οι υπάλληλοι. Οι υπάλληλοι έπρεπε να βάλουν λεφτά από την τσέπη τους, και έτσι έσπαγε η συνοχή του ελεγκτικού μηχανισμού, και γινόταν εξαρτώμενος ο ελεγκτής, ενώ έπρεπε να μην είναι αντιληπτός και εξαρτώμενος», πρόσθεσε.

«Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα μην πιστεύετε τίποτα», κατέληξε ο κ. Φλωράτος, εμφανώς απογοητευμένος.Σχόλια