Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού – ΒΙΝΤΕΟ

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού, έδωσε τη δική του εκδοχή στην ανακρίτρια για το έγκλημα που έχει σοκάρει το Πανελλήνιο. Η Τασούλα Παπανικολάου έδωσε τις αποκλειστικές πληροφορίες από την κατάθεση στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Πάνω από τέσσερις ώρες κράτησε η απολογία του φερόμενου ως δολοφόνου για τα όσα διαδραματίστηκαν  στις 3 Νοεμβρίου 2016.

O ίδιος υποστήριξε στην ανακρίτρια:

«Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Έλεγε ότι του χρωστούσα χρήματα και αισθανόταν “ριγμένος”. Ήρθε στον στάβλο να με βρει. Διαφωνήσαμε, ήρθαμε στα χέρια. Κατά τη διάρκεια του καυγά έπεσε νεκρός. Θόλωσα. Όταν κατάλαβα ότι δε ζούσε πανικοβλήθηκα. Πάνω στον πανικό μου αποφάσισα να τον θάψω και να εξαφανίσω τον ίδιο και το αυτοκίνητο».

Σε πανικό και φόβο απέδωσε και το γεγονός ότι επί 2,5 χρόνια  δεν έλεγε την αλήθεια.

Όταν συνελήφθη υποστήριξε στις αρχές:

«Τον χαστούκισα με αποτέλεσμα να πέσει. Κατά την πτώση του τραυματίστηκε θανάσιμα χτυπώντας με το κεφάλι σε τσιμεντένια επιφάνεια».

Στην ιατροδικαστική όμως έκθεση αναφέρεται ως αιτία θανάτου οι βίαιες κακώσεις στον θώρακα από θλων όργανο, το οποίο μπορεί να είναι ένας λοστός ή ακόμη και μια μπουνιά.

Συγκλονιστικές στιγμές έξω από τα δικαστήρια- Ένταση, οργή και λιποθυμίες

Τα αδέρφια του θύματος ζητούσαν να δουν από κοντά τον άνθρωπο που ομολόγησε  τον φόνο. Προσπαθούσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό Οι δυο αδερφές του δεν άντεξαν και λιποθύμησαν. Τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ήταν δρακόντεια .ΟΙ αστυνομικοί για να αποφύγουν μεγαλύτερα επεισόδια έβαλαν και έβγαλαν τον κατηγορούμενο από την πίσω πόρτα. Στο κτίριο είχε δοθεί εντολή να μην μπει κανείς.

«Να τον κρεμάσουν για τον φόνο του αδελφού μας»

«Έχασα αυτόν, έχασα τα πάντα κάτω από τα πόδια μου. Να τον δω μπροστά μου να τον καθαρίσω εγώ με τα ίδια μου τα χέρια, αυτό θέλω» λέει η αδελφή του θύματος.

Αγωγές ετοιμάζουν η σύζυγος και τα παιδιά του Γραικού

Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του άτυχου επιχειρηματία  ετοιμάζουν αγωγές και έχουν αναθέσει στον Αλέξη Κούγια να κινηθεί νομικά εναντίον όσων αφήσαν υπονοούμενα για την οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια.


Σχόλια