Τι κατέθεσε ο Παπασταύρου στον εισαγγελέα

Τι κατέθεσε ο Παπασταύρου στον εισαγγελέα

Από τον Πέτρο Κουσουλό

Κατάθεση έδωσε σήμερα ενώπιον του επίκουρου Οικονομικού Εισαγγελέα, Ιωάννη Δραγάτση, ο Σταύρος Παπασταύρου, σύμβουλος και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Παπασταύρου κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου για το ποσό των 5.5 εκατομμυρίων που βρέθηκε στον λογαριασμό της HSBC της Ελβετίας.

Στις έγγραφες εξηγήσεις τις οποίες παρείχε με την ιδιότητα του υπόπτου ο κ. Παπασταύρου υποστήριξε ότι το ποσό δεν είναι δικό του κεφάλαιο αλλά σχετίζεται με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και ότι ο ίδιος είχε απλώς τη διαχείριση του λογαριασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπασταύρου προσκόμισε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πλήθος στοιχείων τα οποία θα αξιολογηθούν από τις εισαγγελικές Αρχές.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο στον επίμαχο λογαριασμό είναι συνδικαιούχοι ο αποβιώσας πατέρας του και η μητέρα του, ο κ. Παπασταύρου υποστήριξε ότι συνδέονταν φιλικά με τον επιχειρηματία.

Το προσεχές διάστημα ο εισαγγελέας κ. Δραγάτσης αναμένεται να αξιολογήσει τα στοιχεία προκειμένου να προχωρήσει είτε στην παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης είτε στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Σχόλια