Τι κατέθεσε ο Ψυχάρης για τα «θαλασσοδάνεια» του ΔΟΛ

Τι κατέθεσε ο Ψυχάρης για τα «θαλασσοδάνεια» του ΔΟΛ

Τις έγραφες εξηγήσεις του στους οικονομικούς εισαγγελείς κατέθεσε μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους, ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ), Σταύρος Ψυχάρης.

Πλέον οι εισαγγελικοί λειτουργοί, οι οποίοι τον είχαν κλητεύσει με την ιδιότητα του υπόπτου, αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν θα θέσουν την υπόθεση στο αρχείο, καθώς και τα τραπεζικά στελέχη που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν καταθέσει από τη μεριά τους, τα δικά τους υπομνήματα.

Ο επικεφαλής του ΔΟΛ έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τα επονομαζόμενα «θαλασσοδάνεια» σε συγκροτήματα του Τύπου.

Η υπόθεση αφορά σε δανειοδοτήσεις που φέρεται να έλαβε ο ΔΟΛ από πιστωτικά ιδρύματα ύψους περίπου 200.000.000 ευρώ.Το έγγραφο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων του Στ. Ψυχάρη σχετίζεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης της απιστίας ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών οι οποίοι ως μέλη επιτροπών ενέκριναν την χορήγηση των δανείων καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγήθηκαν χωρίς να δοθούν από την πλευρά του ομίλου οι απαραίτητες εγγυήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον ΔΟΛ αναμένεται να ακολουθήσει η έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς και άλλων περιπτώσεων δανειοδοτήσεων σε ομίλους Μέσων Μαζικής ενημέρωσης.Σχόλια